Pratite nas

Košarka

Marina Maljković: Ponosna sam što ćemo braniti zlato

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je večeras da je ponosna što će naš nacionalni tim braniti zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Srbija je večeras u Beogradu pobedila Hrvatsku 85:57 i izborila plasman na EP, koje će biti održano od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu. Naša selekcija će na ovom kontinentalnom šampionatu braniti zlatnu medalju osvojenu pre dve godine.

Maljkovićeva je posle meča bila zadovoljna što je puna dvorana bodrila srpske košarkašice.

„Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, gde god da igra u zemlji, apsolutno zaslužuje da ima ovakvu podršku! Pored značaja utakmica, ove mlade devojke stalno imaju pritisak da se dokazuju i da pokažu da to što rade ima smisla, jer ih mnogi još ne shvataju ozbiljno. Što je negde i u redu, u zemlji gde se samo u medalje broje. A eto one su nas iznenadile samim plasmanom na SP, gde su pokazale da znaju nešto da urade. Možda nemaju toliko talenta, ali imaju ogromnu želju za radom koju ističem stalno. I evo sad su se plasirale na EP“, izjavila je Maljkovićeva, prenosi zvanični sajt KSS.

Selektorka Srbije je istakla da se naše košarkašice stavljaju u funkciju tima kada je bitno i kada je cilj da se ostvari pobeda.

„Pokazale su da znaju da igraju utakmice koje nisu lagane i koje donose neke stvari. Kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, to je mnogo važno, bez toga se ne može. Ponosnom me čini činjenica što ćemo u godini kada se u Srbiji slavi veliki jubilej – 100 godina košarke – braniti zlato na EP. Sve što toliko traje je za veliku pohvalu, a posebno u našoj zemlji. Da smo samo ulagali pre u žensku košarku, bilo bi još medalja. Vidite šta se dešava u poslednjoj deceniji… Ali, važno je da i u ovoj godini pokažemo opet da umemo da pobeđujemo, da  nastavimo nešto. Sada ide za njih novo zanimljivo leto, pa da vidimo šta će da bude. Ja sam uz njih zbog te njihove vrednoće koja je na momente impresivna“.

Ona se potom osvrnula i na probleme srpskih košarkašica.

„Nisam zadovoljna njihovim sezonama u klubovima. To nam stvara veliki problem. Da ne objašnjavam… Možda ne sve, ali 90 odsto igračica nema dobru situaciju u klubu, ali, borićemo se i protiv toga. Okupljaćemo se ranije, raditi više dana, da bismo to anulirali. Nadam se da će u preostalom delu sezone i nakon ove utakmice, imati malo bolje situacije“.

Srbija će u nedelju u poslednjem kolu kvalifikacija za EP igrati protiv Bugarske.

„Idemo u Bugarsku u kompletnom sastavu. Niko neće dobiti odmor. Naš cilj je uvek bio cilj da se svaka utakmica pobedi. Taj pritisak ne prestaje. Istini za volju, i ja im ga namećem. I nemojte da mislite da im na ovom okupljanju nisam rekla da kao evropske prvakinje ne dolazi u obzir da se ne plasiramo na EP. U čemu smo uspeli, u jednoj veoma neugodnoj utakmici protiv Hrvatske odigrali smo dobro, nije se videlo kako Hrvatska igra“, izjavila je selektorka Srbije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka