Pratite nas

Košarka

Marina Maljković ponosna na visok stepen socijalne odgovornosti svog tima

košarkašice Srbije
Foto: KSS

Selektorka Marina Maljković prvi put je mladim košarkašicama pružila mogućnost treniranja u reprezentaciji i jednomesečni ulazak u njen sistem rada. Stoga 29 igračica završava bazični deo priprema za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre koje će se ove godine odigrati u Tokiju.

Pripreme su se održavale na Zlatiboru u trajanju od tri nedelje gde su devojke vredno radile na sticanju forme i snage, a ekipa je kompletirana tek pre tri dana.

Obavljeno je i vakcinisanje svih reprezentativki i članova stručnog štaba, a selektorka Maljković ističe kako je ponosna što su tim činom košarkašice pokazale visok stepen socijalne odgovornosti.

Pre svega, veoma sam srećna što smo uspeli da organizujemo vakcinisanje svih igračica i članova stručnog štaba našeg tima. Ponosna sam što smo tim čimom polazali svi zajedno visok stepen socijalne odgovornosti i brigu za zdravlje čitavog društva, okoline, pa i za sopstveno zdravlje, što je preduslov u vrhunskom sportu. Za mene kao trenera je uvek izuzetno važna odgovornost mojih košarkašica, kao i poverenje koje vlada među nama. U pitanju je izuzetno visok nivo svesti svih članova ženske košarkaške reprezentacije Srbije o potrebi da budu vakcinisani“, rekla je Marina Maljković.

Srpske košarkašice 2/2 protiv Turske

Igračice su u Srbiju stizale na pripreme iz nekoliko navrata, pa je selektorka istakla zahvalnost Vladi Republike Srbije, što su svi članovi ženske košarkaške reprezentacije Srbije imali mogućnost u odabiru vakcine i termima.

Takođe želim da se zahvalim i Zavodu za biocide u Beogradu u Domu zdravlja u Čajetini, koji su nam izašli u susret i maksimalno pomogli da sve devojke budu vakcinisane što pre i da budu spremne za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre”, istakla je selektorka Marina Maljković.

Reprezentacija Srbije će učestvovati na Evropskom prvenstvu od 17. juna koje će se održati u Valensiji, gde će naše najbolje košarkarkašice za protivnike u grupnoj fazi imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Nakon mesec dana, na Olimpijskim igrama u Tokiju, na protivničkoj strani u grupnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka