Pratite nas

Košarka

Marina Maljković: Mi smo bitni, od nas zavisi

košarka srbija

Tri od tri! Srpske košarkašice su maksimalnim učinkom završili prvi deo Evropskog prvenstva.

Na kraju grupne faze pala je Crna Gora (87:75), pa je tim Marine Maljković izborio direktan prolaz u četvrtfinale. I zato ne može da zna ko će mu biti naredni rival, ko će pregrmeti sito osmine finala.

„Iz aviona se vidi šta je dobro, šta je loše… Ovo su utakmice gde to loše ne može da se ponavlja, gde nemaš prava na greške, gde moraš da radiš samo i isključivo to dobro i da se toga držiš „kao pijan plota“. Da se na mnogo veći nivo podigne koncentracija, da bi to ostalo tako“, poruka je selektorke posle Crne Gore.

A, što se tiče četvrtfinala…

„Svih ovih godina, uvek je bilo na nama. Koga god da dobijemo, protiv koga da igramo, nikada ne pravimo kalkulacije. Niti ja, niti tim. Dobili smo 2015. Francusku koja je u tom trenutku bila deset puta jača, jer smo mi odradili posao kako treba. Prethodno smo u četvrtfinalu dobili i prejaku Tursku. Pa Australiju u Riju, jer smo mi krenuli kako treba. Pa isto tako i 2019, utakmicu za bronzu u Beogradu, koja je bila teška posle svega onoga sa Španijom. Pa smo opet mi dobro krenuli… Mi smo bitni! Od nas zavisi! To je ono na šta se oslanjamo i šta traba da nas raduje. Ako mi odradimo naše, da ne zavisimo ni od koga, možemo da imamo dobru priču“.

Još jednom je selektorka Srbije istakla koliko je bitan ceo tim.

Zna se šta je nama potrebno, koja je igra nama potrebna. Nama je izuzetno važno svih 12 igračica. Zna se da ja koristim dosta igračica u rotaciji. To je bio slučaj protiv Grčke, pa i sada. Tim je tim. Svih 12 igra i za sledeću utakmicu će biti tako. Sve su mi iste. Od prve do poslednje“, podvukla je Marina Maljković.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka