Pratite nas

Košarka

Marina Maljković: Kad smo tim, onda sve možemo

Marina Maljković: Kad smo tim, onda sve možemo

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković s razlogom je rekla da je ponosna kako su njene izabranice odradile posao u meču sa favorizovanom Kinom, koju su savladale u četvrtfinalu Olimpijskih igara 77:70.

Naše devojke boriće se za finale sa selekcijom SAD.

“Tim Srbije uvek dobija kada je – tim. Kakve god bile otežavajuće okolnosti i iskušenja najvećeg sportskog takmičenja, a to su Olimpijske igre, bez obzira na odvlačenje pažnje, razne situacije sa strane, suze radi neuspeha nekog našeg sportiste ili radosnice zbog uspeha naših sportista… Kad god smo mi taj tim i kada god prevaziđemo te spoljašnje faktore, ja verujem u ove devojke“, rekla je Maljković.

Marina je posebno pričala o današnjem meču i naročito poslednjoj četvrtini.

Srbija je u završnicu deonicu ušla sa “minus devet”, a onda preokretom 13:0 ubrzo postavila stvari na svoje mesto i dobila

„Znam šta je sve urađeno od 2011. Mnogo sam ljuta i dodatno ljuta, sigurna sam da one masu puta to i ne razumeju, da im je teško da shvate ogromnu količinu ljutnje u momentima kada one nisu tim. Ja to ne prihvatam. Imam strašan problem sa tim. Nije mi problem da izgubimo, ali ukoliko si tim, ukoliko je tvoja suština ova četvrta četvrtina”, navela je Maljković.

Ona bi kao šef stručnog štaba najviše volela da njena ekipa svaki meč i svaku četvrtinu odigra onako kao završnih 10 minuta protiv Kine.

„To ti nije donelo jednu medalju, već i medalju 2016, jedan strahovit uspon, bez ikakvih padova. To je mnogo osvojenih medalja, emocija, zajedničnih momenata. To su situacije gde svi koji gledaju košarku po tome prepoznaju košarkašice Srbije. I sada i ne možeš da odstupaš od toga. U tom momentu kada toga nema, ja sam ne besna, nego… I njima to sigurno teško pada, jer ne mogu do kraja da razumeju moju poruku. Ali, Bogu hvala, na kraju me razumeju“, dodala je.

Selektorka je rekla da je svaka igračica važna za ekipu, čak i one koje nisu na olimpijskom turniru.

„I ta Maša Janković, koja sad nije tu, koliko je bila važna na Evrobasketu, a koliko je sada Dragana Stanković važna ili Anđela Dugalić koja nije ušla ni minut. Tome se strašno posvećuje pažnja, da to sve bude bez i najmanje greške, da tih 12 bude sastavljeno baš onako kako treba. Ne bih nikoga izdvajala, sem ovoga što sam rekla. Vidi se koliko je tim ostvario i samo sa tim timom možemo još nešto da uradimo, jer za sada nismo ništa uradili“, navela je Marina.

Maljković je rekla da je pobeđena „velika Kina“ i da je taj trijumf ogroman, pošto je protivnik bio sastavljen od 12 najboljih igračica u istoriji Kine.

“Ovo će se za nekoliko godina shvatiti koga smo mi pobedili, koliko je sad ženski turnir neuporedivo jači nego u Riju. Mi smo tamo imali Senegal koji smo mogli da dobijemo, imali smo Brazil… Bar četiri ekipe koje smo lagano mogli da dobijemo. Ovo je sad strašno, ovo je sad 11 ekipa… Ovo je snaga tima. Evo šta ovaj tim može“, dodala je selektorka.

Ona je navela da svaka igračica ima preciznu ulogu u ekipi, bez obzira na minutažu i istakla je dobru atmosferu.

„Ako postoji ta atmosfera, ja verujem u njih protiv svakog tima. Ako toga nema, ulazimo u problem. Svaka je posebna, ne možete da verujete u kojoj meri. I za mene je svaka MVP i najbolja“, rekla je Maljković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka