Pratite nas

Košarka

Marina Maljković: Borićemo se za naš narod, za dres, za Srbiju!

marina maljković

Korak deli Srbiju od zlata. Na toj poslednjoj prepreci je Francuska, koja je u polufinalu daleko lakše nego naša reprezentacija dobila utakmicu protiv Belorusije.

Manje od 24 časa imaće srpske košarkašice da se odmore i spreme za finale protiv starog rivala, kojeg su pobedile u finalu Evropskog prvenstva 2015. godine. I svi se nadamo reprizi u nedelju uveče.

Dobili smo veliku ekipu Belgije, impresivan tim. Ljudi u našoj zemlji i ne znaju koliko je dobra ženska košarka u Belgiji. One su možda i jače od nas u ovom trenutku“, rekla je Marina Maljković, selektora Srbije na konferenciji za medije.

I najavila žestoku borbu u finalu.

Čestitam devojkama na izvanrednom trudu, nije bilo lako nakon utakmice sa Španijom, ali u finalu smo, protiv velikog tima, još boljeg nego što je bio 2015. Idemo da se borimo, kao i uvek, za Srbiju i videćemo za šta će ta borba biti dovoljna.

Srpska selektorka je otvorila dušu na konferenciji i priznala da je sanjala plasman u finale.

Od kako su krenule pripreme, dok sam šetala Beogradom ili Zlatiborom, zamišljala sam da igramo finale. To je ogroman san, koji se ostvario. Koleginica sa klupe Francuske ima veliku bazu, i oni su svake godine sve jači. Sada su naturalizovali dve Amerikanke, dve izvanredne igračice koje kombinuju, dobili su drugu dimenziju koju nisu imali. Strašan tim. Ubedljivo najbolji tim na ovom prvenstvu, čije je polufinale bilo lakše. Bili su favoriti i 2015. Mi kao i uvek idemo teniskom koncentracijom, da pokušamo da naša borba bude na maksimumu svih maksimuma i da vidimo šta će to da nam donese. Borba  za dres, borba za Srbiju. Želeli smo da učinimo narod srećnim. To nije fraza, to nas pokreće, posebno jer smo sada zatvoreni od 14. juna, kao u zatvoru i mnogo je teško. U Francuskoj nije bilo tako. Bio je strašan pritisak, mentalni i fizički. Sve je ovo bilo dosta teško i želja da učinimo ljude srećnim nam je dala još veću snagu. Potrudićemo se da ne obrukamo kada je ta naša borbenost u pitanju„.

SRBIJA IDE PO ZLATO! Kraljice infarkt završnica prošle u finale

Plej Srbije Ivon Anderson priznala je da joj nije bilo svejedno u poslednjim sekundama, kada su sudije proveravale da je koš Belgije za pobedu postignut pre isteka vremena.

Bila sam ubeđena da je imala loptu u ruci kada je vreme isteklo, ali na ovom prvenstvu je bilo čudnih sudijskih odluka, tako da nisam mogla da budem sto odsto sigurna“, priznala je Ivon uz širok osmeh.

Finale, nedelja od 21.00, Srbija i Francuska za evropski tron.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka