Pratite nas

Košarka

Marina Maljković: Bolje da nas zgazi mercedes nego fića

Ženska seniorska reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Sidneju od aktuelnih olimpijskih i svetskih šampionki, prejakih Amerikanki – 88:55. Borile su se naše mlade devojke tokom celog meča i pružale dobar otpor najjačoj reprezentaciji na planeti, pokazale da je pred njima svetla budućnost i protiv moćnih SAD.

Posle meča Marina Maljković je bila ponosna na svoje košarkašice.

Niko ne voli da gubi, ali ako morate da izgubite od nekoga, ako ne treba potpuno da vas nadigra, onda je bolje kad to urade SAD, a ne neki drugi tim. Ako treba da me zgazi, nek me zgazi Mercedes, a ne ’fića’. U svakom slučaju, ne mogu da ne budem zadovoljna sa onim što smo uradile na ovom Svetskom prvenstvu, sa – još jednom to ponavljam – veoma mladim i neiskusnim timom. Sve ove igračice su danas mnogo bolje nego što su bile pre tri meseca kada smo počeli da radimo. Ovo je bila sjajna škola za njih. To im je mnogo značilo za lični napredak, a onda će i reprezentacija da bude bolja, značiće i njihovim klubovima. Zadovoljna sam celom slikom na kraju. Treniram tim koji je radio naporno sve vreme, sve su to veliki borci, sa velikim srcem. Poslednji utisak je da sam srećna. Veliko hvala ide našim navijačima koji su bili ovde na svim našim utakmicama, bodrili nas i pratili. Nisu samo navijali za Srbiju, već su učinili da ceo ambijent i na drugim utakmicama bude lep. Na taj način su i oni doprineli da ovo Svetsko prvenstvo bude dobro„, rekla je Marina Maljković.

Naša reprezentacija će za malo više od mesec dana ponovo biti na okupu. U novembarskom prozoru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektorka je već sada upitana i o tom takmičenju, gde će Srbija braniti zlato iz Valensije.

Kao što sam već rekla, ponoviću, ovo Svetsko prvenstvo definitivno je velika škola za moje igračice. Osećam da su već sada mnogo bolje igračice, nego što su bile na početku ovog leta. Već smo pričali kako su naše pripreme trajale tri meseca, gde smo radili i na najsitnijim detaljima, vezane za teren, ali i sve ono van terena. Posle Francuske sam pričala i o skromnosti… Osećam da su sada mnogo bolje igračice i da će to dokazati u svojim klubovima. Sa druge strane, očekujem i da nastave da budu skromne sve vreme. U tom smislu ćemo pristupiti i onome što je ispred nas, što je vrlo skoro – već u novembru i februaru su kvalifikacije. I ako uspemo da se kvalifikujemo, čeka nas Evropsko prvenstvo gde moramo da nastavimo ono što smo počeli ovde i da sve ovo što smo ovde naučili tamo pokažemo dosta konkretnije.“

Selektorka je naglasila:

Radili smo u lepom ambijentu, lepoj atmosferi, celo leto. Sve je, što se tiče naših uslova i svega, bilo stvarno lepo. Treba i to istaći. To je ono kad me pitate, da to je taj sistem koji već postoji. Da li su to naše pripreme na Zlatiboru, pa Hala sportova… Ženska reprezentacija, niti ja, niti devojke, nismo neko ko će u bilo kom trenutku da traži nešto što dobro ne zaslužuje. Ali, isto tako mogu da kažem da od Košarkaškog saveza Srbije, u svakom trenutku, imamo sve što ja poželim. A ja sam skromna u svojim željama. Ali, opet sve je onako kako stvarno ja zamislim da treba da bude. Tako i bude.“

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka