Pratite nas

Atletika

Marija Vučenović bez finala: Zadovoljna sam izdanjem

Marija Vučenović bez finala: Zadovoljna sam izdanjem

Srpska atletičarka Marija Vučenović nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini bacanje koplja.

Vučenović je zauzela deveto mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi sa najboljim hicem od 58,93 metra. Ona je na kraju zauzela 20. poziciju.

Kvalifikacionu normu koja je iznosila 63 metra prebacile su samo dve takmičarke, a najbolji rezultat imala je Poljakinja Marija Andrejčuk sa hicem od 65,24 metra.

Finale u ovoj disciplini na programu je u petak.

Vučenovićeva je, međutim, srpskim izveštačima u Tokiju kazala da je zadovoljna svojim nastupom.

“Dala sam sve od sebe. Sve što sam imala ovog jutra. Ovo mi je samo prekretnica za ovu godinu, ove sezone sam se osposobila da treniram kako treba. Verujem da ću naredne godine da budem bolja, a onda najbolja”, bilo je prvo što je rekla Marija.

Priznala je da joj nije baš prijala satnica, odnosno veoma rano ustajanje i takmičenje u ranim prepodnevnim satima po lokalnom vremenu.

“Danas sam morala da ustanem u pet sati… Ali, ajde… Neću da se žalim, nemam nikakve izgovore. To je to. Mislim da je trebalo kao Ivana Španović da dođem malo kasnije u Tokio, pa me tek sad uhvatilo nespavanje. Legnem u devet, a zaspim tek u jedan. Sa celokupnim učešćem sam zadovoljna, dala sam sve od sebe”.

Krivo joj je i što njen trener Feđa Kamasi nije mogao da doputuje u Japan.

“Žao mi je što nije tu, dao bi mi malo podrške, adrenalina i saveta… Danas nisam imala onu svežinu, ali dobro sam trenirala. Od poslednjeg takmičenja sam imala problema sa tetivom, samo sam sa trave bacala, nisam radila zalet. Možda je i to imalo malo uticaja”, kazala je Marija Vučenović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika