Pratite nas

Rukomet

Marija Obradović prešla iz Mecingena u Horsens

Iznenađujuće vesti stižu iz Nemačke! Srpska reprezentativka Marija Obradović (29) napustila je redove Mecingena i otputovala u Dansku gde bi trebalo da potpiše ugovor sa ekipom Horsensa.

Ona će zbog ovog transfera, uz dozvolu stručnog štaba, izostati sa utakmica reprezentacije Srbije protiv Turske i Islanda na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Bilo je to divnih pet godina u Mecingenu sa mnogo uspona i padova. Vreme je da isprobam nešto novo i dam sebi novu priliku. Veliko hvala mom dosadašnjem klubu i najboljim navijačima“, poručila je Obradovićeva.

Nemački mediji su ovu vest objavili uz dozu umerenih kritika na Marijin račun. Oni su podsetili da je Mecingen više puta stao uz srpsku rukometašicu i pružao joj ogromnu podršku dok je imala niz problema sa povredama i dve operacije. Tri puta je Obradovićeva produžavala ugovor sa nemačkim klubom, a poslednji put letos, jer se očekivalo da će biti lider tima u sezoni pred nama. Ipak, početak takmičenja pokazao je da je pred Marijom još mnogo rada da bi dostigla nekadašnji nivo.

Generalni direktor Mecingena Ferenc Rot takođe je pomalo povređen odlaskom srpske rukometašice.

„Mislim da smo više puta dokazali koliko smo verovali u Mariju i trudili se da joj pomognemo. Čak smo i nedavno razgovarali o planu kako da se ona što pre vrati u nekadašnju formu. Umesto da se držimo plana, ona je tražila drugi klub. Ipak, želim joj sve najbolje u budućnosti“, rekao je Rot.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet