Pratite nas

Borilački sportovi

Marija Jagodić – dosadili joj folklor, plivanje i aikido, pa se pronašla u tekvondu

Marija Jagodić – dosadili joj folklor, plivanje i aikido, pa se pronašla u tekvondu
Marija Jagodić

Počela je da trenira tekvodno, kako sama kaže, prilično kasno tek sa 16 godina. Došla je, međutim, u Tekvodno klub “Galeb” i te kako pripremljena, jer se prethodno bavila plivanjem, folklorom, pa aikidom. Marija Jagodić priznaje u razgovoru za SportFem da se nigde nije pronašla kao u tekvondu i zato veruje da će uskoro doći i rezultati.

“Od svih tih sportova najviše sam se zadržala na aikidu. Međutim, on nije takmičarski i onda kada sam uzela crni pojas, postalo mi je monotono. Htela sam nešto da promenim. Imala sam 16 godina i baš tada je Tijana Bogdanović uzela srebno na Igrama u Riju, a klub „Galeb“ se otvorio u mom kraju. Imam mlađeg brata koji je tada poželo da trenira tekvondo. Ja sam krenula sa njim i evo već pet godina sam u ovom sportu.”

Marija se takmiči u kategoriji do 46 kilograma i još čeka na medalje i značajnija ostvarenja, ali veruje u sebe i sigurna je da će uspesi doći.

“Polako uplivavam u profesionalne vode, još nemam značajnijih rezulata, ali treniram, trudim se. Moja mala boljka je to što sam počela kasno, uvek me to plaši. Ali trudim se da ne razmišljam o tome mnogo, da treniram svakog dana za danas, da ne razmišljam šta će biti sutra. Na svakom treningu dajem maksimum i dokle doguram, dogurala sam.”

Tekvondo Taekwondo klub Galeb, Beograd, Srbija 14.5.2021. Maj 14. 2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tijanina medalja ju je motivisala da pređe na tekvodno, čije je staze u Srbiji pre toga već utabala Milica Mandić. Marija Jagodić kaže da je prava privilegija raditi sa takve dve šampionke.

“Milica i Tijana su mi veliki uzori, one su žive legende. Kad sam počela da se bavim ovim sportom bilo mi je nezamislivo da ću za tako kratko vreme doći do toga da treniram sa njima, da smo zajedno u sali, da proživaljavamo isto, da idemo zajedno na turnire. To mi daje veliku motivaciju. One su mi velika podrška.”

Aleksandra Radmilović – grafička dizajnerka koja bije za medalju

Najčešći saveti su da nikad ne odustaje i kad misli da je dala sve od sebe da uvek može da izvuče još neki atom snage. Tako razmišljaju šampionke.

Međutim, Marija uz osmeh kaže da joj podrška posebno znači kad je vreme za skidanje kilaže.

“Kako izgleda moj jelovnik?! Pa, trenutno ga nema! Šalim se, imamo nutricionistu koji se bavi našim planom ishrane. Nije toliko teško, koliko se u samom startu čini. Kada imate jasan cilj, te sitnice zaista nisu važne. U principu, imam četiri obroka, nisam gladna. Jeste da mi fale slatkiši, ali dobro, čeka se taj dan posle vage da se malo opustimo, ali i tada ne smemo da preterujemo.”

Tekvondo Taekwondo klub Galeb, Beograd, Srbija 14.5.2021. Maj 14. 2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tekvodistkinja Galeba ima poruku zaq sve mlade devojke, koja imaju 15 ili 16 godina, a još se nisu opredelile za bavljenje sportom ili čak smatraju da je kasno.

“Moja poruka im je da obavezno uključe neki sport u svoj život. Ne mora čak biti sport, može biti i odlazak u teretanu. To ne mora biti na profesionalnom nivou, može biti i rekreativno, dva do tri puta nedeljno. Lepše se osećaš, lepši ti je pogled u ogledalu, imaš mnogo više energije. Kada jednom krenete sa treningom, navučete se”, poručuje Marija Jagodić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi