Pratite nas

Borilački sportovi

Marica Perišić za SportFem: Osećam pritisak jer me nazivaju najvećom nadom srpskog džudoa

Marica Perišić za Sport Fem: Osećam pritisak jer me nazivaju najvećom nadom srpskog džudoa

Džudistkinja Marica Perišić (21) važi za veliku nadu srpkog džudoa. Priznaje da nije lako nositi se sa ogromnim očekivanjima, ali daje sve od sebe da ih opravda i plasira se na Olimpijske igre u Tokio.

Nedavno je osvojila je bronzanu medalju na Gren slemu u Kazanju. Reprezentativka Srbije je prvog dana takmičenja u Rusiji bila treća u kategoriji do 57 kilograma.

Kako je izgledao put do medalje?

“Prvu borbu sam imala sa devojkom iz Obale Slonovače, drugu sa Čehinjom, treću sa Izraelkom, četvrtu sa Ruskinjom. U petom meču sam se ponovo susrela sa Ruskinjom. Kako su se borbe nizale, a takmičenje odmicalo borbe su bile sve teže i teže. Rastao je pritisak i tenzija koju sam osećala. U polufinalu  je protivnica bila bolja od mene, al sam uspela u borbi za bronzu da se povratim i izađem kao pobednik.”

Uskoro sledi Svetsko prvensto. Hoćeš li biti tamo i kakve su ti ambicije?

“Tako je, sledi nam Svetsko prvenstvo u Budimpešti. To je poslednje takmičenje pred Olimpijske igre. Sada sam fokusirana na borbe koje mi slede na Svetskom prvenstvu. Želim da ih što bolje odradim jer mi je naravno cilj da osvojim medalju.”

Hoćeš li uspeti da izboriš normu za Tokio?

“Trenutno sam zvanično u kontinentalnoj normi. Situacija s tim je dobra, međutim cilj mi je da u narednom periodu uzmem što više bodova, a to je moguće na Svetskom prvenstvu koje me očekuje.”

Da li osećaš pritisak, s obzirom na to da predstavljaš jednu od najvećih nada srpskog džudoa?

“Iskreno da! Pritisak postoji, ali se trudim da bude u pozitivnom i motivacionom pogledu. Ne sprečava me da napredujem i ostvarujem dobre rezultate.

Da li si u kontaktu sa Andreom Stojadinov koja je imala operaciju ramena?

“Jesam, u kontaktu sam sa Andreom. Želim joj da se što pre oporavi, jer je veliki radnik i talenat koji zaslužuje da se vrati na strunjaču u što kraćem roku.”

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi