Pratite nas

Miks

Mandić: Zastavu na OI nosiće muško-ženski par

Milica Mandić: Protivnice su teže i veće od mene

Najuspešnija srpska tekvodistkinja Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine i predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije, otkrila je juče da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju proteći u duhu unapređenja rodne ravnopravnosti.

Ona je objasnila i šta će to konkretno značiti.

„Olimpijske igre su sve bliže i drago mi je da se broj sportista koji će učestvovati pod zastavom Srbije povećava iz dana u dan. U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportistkinja i sportista“, rekla je Mandićeva.

Zastavu Srbije na Igrama u Pekingu 2008. nosila je Jasna Šekarić. Zatim je 2012. ta čast pripala je Novaku Đokoviću, dok je na Igrama u Riju zastava ponovo bila u rukama sportistkinje – Ivane Maksimović.

Milica Mandić je najavila da će Sportska komisija u narednim danima predložiti koji bi par trebalo da predvodi defile srpskih sportista u Tokiju.

„Kao predsednica Sportske komisije OKS imaću tu čast da sa ostalim članovima komisije predložim Izvršnom odboru OKS ko će biti predstavnik i predstavnica Srbije koji će nositi zastavu naše divne zemlje na ceremoniji otvaranja. Izbor sportistkinje i sportiste koji će imati tu čast zavisi naravno od toga ko će biti u Tokiju na dan ceremonije, kao i od rasporeda takmičenja narednog dana, te vas molim da budete strpljivi što se tiče te informacije“, naglasila je Milica Mandić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks