Pratite nas

Košarka

Maljković: Težak meč, čestitam na energiji

Foto: Košarkaški savez Srbije

Selektorka Srbije Marina Maljković izjavila je da zadovoljna posle pobede protiv Koreje na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Australiji.

Srbija je pobedila Koreju 65:62 u vrlo tesnoj i neizvesnoj utakmici.

Ova ekipa se okupila prvi put. Mnogi jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da im čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč. Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Vrlo teška utakmica, tačno kakvu smo očekivali. Veliki borci, odličan tim. Mučili su nas u Tokiju, mučili su nas danas, zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobedio, jer smo pre početka govorili da je vrlo težak protivnik. Drago mi je zbog pobede, nadam se da ćemo moći da nastavimo„, rekla je Maljković na konferenciji za medije.

Ona ne sumnja u kvalitet i talenat nove reprezentacije, već ističe daj e potrebno samo jedno…

Vreme, treba nam vreme, a to je ono što nemamo i to je jedino što ovom timu treba. Posle tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna, uprkos velikom broju promašenih polaganja. Ali, nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Nadam se da ćemo, dati svu svoju snagu i energiju. Ovoj grupi fali samo vremena, nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na SP, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju„, poručila je Maljković.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka