Pratite nas

Košarka

Maljković: Sve je novo i mnogo posla je pred nama

Srbija je ubedljivo počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, deklasirala je Hrvatsku u gostima (84:66), ali selektor Marina Maljković nije zadovoljna. Naš najtrofejniji stručnjak kaže da na raspolaganju ima potpuno novi tim, pred kojim je mnogo posla da bi dostigao nivo na kojem je srpska reprezentacija igrala poslednjih godina.

Marina kaže da je najviše brine igra u odbrani, jer je to uvek bio zaštitni znak njenih timova.

„Hrvatska se odlično borila, uprkos konačnom rezultatu. Ništa nas nisu iznenadile, bile smo spremne za to. Znamo da Hrvatska ima grupu jako talentovanih košarkašica. Moram da naglasim da smo bili divno prihvaćeni i da je ambijent u hali zaista bio fantastičan. E sad, naša odbrana je bila mnogo loša, to nije odbrana koja liči na naš tim, na moj tim. S druge strane, imamo totalnu promenu, potpuno nov tim, tako da je to donekle i logično. Devojke nemaju iskustvo ovog nivoa. Većina njih! Najvažnija je pobeda, ali moramo mnogo stvari da popravimo za dalje“, kazala je Marina.

Lider novog srpskog tima biće, po svemu sudeći, Aleksandra Crvendakić, koja je u Hrvatskoj ubacila čak 33 poena!

„Crvendakić je sada uradila posao koji je trebalo da uradi. To se podrazumeva i to se očekivalo od nje. Imali smo nešto duže pripreme za ovaj meč, jer nismo igrale utakmicu u prvom kolu, pa smo krenuli da radimo u nedelju. Trudila sam se da spremim tim kao što sam ga spremala kada sam 2011. došla na mesto selektora. Sve ispočetka. Neke devojke su već prošle ceo sistem, ali ovo je nov tim. I tu nema ko je stariji, a ko mlađi. Toga nema. Ovo je sad nov tim za sebe. Trudila sam se da i u napadu i u odbrani uradimo neke nove stvari, neke zadatke. Utakmica sigurno nije bila lepa. One nemaju iskustva. Većina njih tek počinje da gradi karijere po inostranstvu, jer nažalost nemamo dobru ligu u Srbiji. To je slučaj, manje-više i u Hrvatskoj. Jako je teško. Videćemo šta će vreme pokazati“, poručila je Maljkovićeva.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka