Pratite nas

Košarka

Maljković nije zadovoljna: Ludim od ove statistike

marina maljković

Košarkašice Srbije pobedom su počele Olimpijske igre u Tokiju, ali selektorka Marina Maljković bila je izrazito nezadovoljna izdanjem svojih izabranica. Razlog tome je veoma loša treća četvrtina, previše izgubljenih lopti (čak 28) i to što su njene izabranice došle u situaciju da kao na Igrama u Riju 2016. ponovo izgube dobijen meč protiv istog rivala.

Pribranošću i dobrim odlukama u finišu, Srbija je ipak savladala Kanadu.

“Kanada je veoma jak tim, morali smo da se borimo svih 40 minuta da bismo ih pobedili. Na kraju smo uspeli u tome, ali sada ne mogu da pričam ni o čemu drugom osim o ovim izgubljenim loptama”, rekla je Maljkovićeva, a onda nastavila u još žustrijem tonu:

“Poludim” kad pogledam ovu statistiku… Znali smo kakav je Kanada tim, kako igraju, još od Rija, kada smo izgubili. Znali smo da ne smemo da gubimo lopte protiv njih, da će igrati veoma agresivno i ovo je neprihvatljivo. Pobedili smo i to je važno, jer je uvek teško igrati prve utakmice na svakom takmičenju, a posebno na Olimpijskim igrama. Međutim, moramo da analiziramo stvari i da budemo odgovorni, da kada kažemo da nećemo gubiti lopte, to može da se desi deset ili makimalno 15 puta, ali 28 je previše. To ozbiljni timovi ne rade. Moramo da pokažemo da smo ozbiljan tim, mi smo evropski prvaci i moramo da pokušamo da se ne zaustavimo tu, ali ovo je nešto neprihvatljivo”.

Posle trećeg perioda u kojem je Srbija dala samo devet poena i dozvolila Kanadi da povede, devojke su se “skupile” i daleko bolju igru u poslednjoj deonici krunisale sa 27 poena. Na pitanje šta je rekla svojim igračicama u pauzi između dve trećine, Marina je kratko odgovorila:

“Možete samo da zamislite šta sam im rekla”.

Maljkovićeva je potom bila nešto opširnija.

“Utakmice su teške, ali ovo su Olimpijske igre i ovde svaki deo igre mora da se igra jako. Protiv ekipe kakva je Kanada ne smeš da imaš toliko grešaka, posebno jer znaš kako agresivnu odbranu igraju. Olimpijske igre su savršeno mesto da prevaziđeš sebe na svaki mogući način, pa i mentalno. Tu si, među najboljim sportistima i sportistkinjama koje tvoja zemlja ima. Ako želiš da praviš senzacije, ovo je mesto gde to radiš. I ovo ne sme više da se ponavlja. Mora da se zaustavi ovde”, poručila je Marina.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka