Pratite nas

Košarka

Maljković: Naš novi lider je – tim

Pred početak kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo ove godine u Australiji, u „Hali sportova Ranko Žeravica“ održana je press konferencija na kojoj su govorile selektorka srpskog tima Marina Maljković i kapitenka Tina Krajišnik.

Srbija takmičenje otvara večeras protiv Koreje (21.00), a za vikend rivali će biti Australija i Brazil.

Možemo da pričamo o sva tri naša rivala, ali svaki put volimo da idemo korak po korak i naš pun fokus u ovom trenutku je na ekipi Koreje, jer je to naša prva utakmica. Znamo sva tri tima, spremne smo za turnir, ali sve naše misli u ovom trenutku su usmerene na prvi meč“, započela je priču Marina Maljković.

Upitana da navede sličnosti ili razlike u duelu koji je odigran u Tokiju na Olimpijskim igrama i meču kojim će Srbija otvoriti kvalifikacioni turnir, selektorka je istakla da je ovo potpuno nova utakmica.

Imaćemo potpuno drugačiji pristup ovoj utakmici. Koreja ima novog trenera, ima novi tim. Imale su neke neverovatne trenutke na Azijskom kupu koji smo pratili, naravno… I mi smo drugačiji tim, mi smo tim u izgradnji. U srpskoj košarci postoji tradicija u kreiranju. Jednom možete da kreirate uspeh, ali naša reprezentacija je već krenula u novi ciklus izgradnje. To je ključni trenutak i zato sam odlučila da ostanem na klupi Srbije, jer želim da ponovo izgradim uspeh, kao mnogi poznati treneri koji su to uradili u prošlosti – na primer Ranko Žeravica, čije ime nosi dvorana u kojoj ćemo igrati. To su bili veliki graditelji i ljudi koji su ulazili u nove cikluse izgradnje srpske košarke, a to mi u ovom trenutku radimo“.

Naglasila je selektorka i šta je najjača snaga nove ekipe Srbije.

Želim da istaknem da je naš lider ovoga puta tim, kao najjača moguća snaga koju imamo u ovom trenutku. Sto posto sam sigurna da je tim taj koji donosi pobede. Tako je uvek sa mnom i mojim košarkaškim sistemom. Mi smo u ekipnom sportu i uvek želim da imam snagu tima, snagu grupe. Tako biram igračice, tako biram saradnike. Želim da ova grupa bude jak tim“, zaključila je Marina Maljković.

Reprezentacija Srbije prvi meč igraće u četvrtak od 21.00 sat protiv Koreje, dok su preostala dva meča protiv Australije i Brazila na programu za vikend, takođe od 21.00 sat. Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka