Pratite nas

Košarka

Maljković: Izgurale nas daleko od koša

Selektor Srbije Marina Maljković kaže da razlog poraza od Španije (85:70) na Olimpijskim igrama leži u činjenici da su rivalke uspele da izguraju naše igračice daleko od koša. Ona je naglasila da je agresivna igra Špankinja bila očekivana, jer je košarkaška velesila želela osvetu za nedavni poraz koji joj je Srbija nanela na domaćem terenu na Evropskom prvenstvu.

„Želim da čestitam Španiji na totalno zasluženoj pobedi. Znali smo da će želeti revanš za sve što je bilo na Evropskom prvenstvu. U prvom poluvremenu su sve igračice koje su ulazile u igru pokazale šta je to što želimo, u napadu i odbrani. Shvatili smo i kako će oni igrati protiv nas. I, kao što sam rekla, znali smo da će jako želeti „osvetu“ za poraz u Valensiji“, kazala je Marina.

Selektor Srbije istakla je da dogovor iz svlačionice nije ispoštovan u drugom poluvremenu u odbrani, a naročito u fazi napada.

„Mi jednostavno nismo nastavili da igramo na isti način u drugom poluvremenu. Znali smo da će biti veoma agresivne u odbrani i da će pokušati da nas izguraju daleko od koša, da će igrati oko perimetra… U tome su i uspele. Igrali smo veoma skromno. Nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili u vezi sa našom odbranom, ali najviše u vezi sa napadom. Kao što sam rekla, imali smo veoma lošu reakciju u drugom poluvremenu, na njihovu agresivnu odbranu“, podvukla je Maljkovićeva.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka