Pratite nas

Košarka

Maljković: Crna Gora može da nam napravi problem

Selektorka Srbije Marina Maljković zadovoljna je partijom koju su njene izabranice pružile u ubedljivoj pobedi nad Grčkom (85:51). Šefica stručnog štaba poslala je na teren svih 12 devojaka i svaka od njih se upisala u strelce.

Srbija je na kraju veoma lako došla do pobede, što nije bilo slučaj juče, kad su se naše devojke žestoko namučile i tek posle produžetka srušile Italijanke.

„Ako nama neko može da uzme 18 skokova u napadu, kao što je to uradila Italija, valjda i mi možemo nekome da uzmemo 18 skokova u napadu. To je bio zadatak, uzeli smo 20 skokova u napadu. Sad to treba da nastavimo i da nam bude potpuno normalna stvar za svaku utakmicu. Možda ne možemo svaki put 20, ali zašto ne bismo svaki put imale sigurnih više od deset. To nam uliva veliko samopouzdanje, jer imaćemo drugu šansu, ako promašimo. Mislim da nam je to potrebno. Odigrali smo pametan presing, bez da pravimo neke „divljačke“ penale, već da odradimo posao kako treba da se odradi. Nisam zadovoljna pozicionom odbranom, kao i kontranapadom, koji može da bude mnogo, mnogo bolji“, rekla je Maljkovićeva.

Subota je slobodan dan, a takmičenje se nastavlja u nedelju u 12 sati utakmicom protiv Crne Gore. Biće to direktan okršaj za prvo mesto u grupi, koje donosi direktan plasman u četvrtfinale.

„Crna Gora igra ozbiljno, to je tim kome ćemo najozbiljnije moguće pristupiti. Imamo veliki respekt prema njima, prema njihovim vodećim igračicama koje se jako dobro poznaju i koje su se na odličan način kvalifikovale na Evrobasket. Dobro ćemo pripremiti tu utakmicu. Ako ispravimo nedostatke o kojima sam pričala, onda ćemo imati dobru utakmcu. Ako ne ispravimo, imaćemo problem sa Crnom Gorom“, naglasila je Marina Maljković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka