Pratite nas

Košarka

Maljković: Čestitala sam devojkama početak paklenog rada sa mnom

Marina Maljković postala je simbol za srpsku žensku košarku! Sve vredno u poslednje dve decenije, a to su evropske titule i olimpijska medalja, dogodilo se zahvaljujući njoj.

Posle još jednog senzacionalnog uspeha, osvajanja prvog mesta na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo u konkurenciji Australije, Južne Koreje i Brazila, i plasmana na Mundobasket 2022, Marina se obratila u svom maniru:

„Pitajte devojke šta sam im rekla posle utakmice sa Australijom. Čestitala sam im početak paklenog rada, pa ko preživi pričaće“.

Srbija je u odnosu na ekipu koja je prošlog leta osvojila Evropsko prvenstvo ostala bez Jelene Milovanović Bruks, Sonje Vasić i Dajane Butulije, koje su se povukle, a u kvalifikacijama zbog povreda nisu mogle da igraju Ana Dabović i Nevena Jovanović. Onda se pred kraj prvog meča sa Korejom povredila i Dragana Stanković.

Podmlađeni tim je na sve to odreagovao tako da je Marina danas ponosna na svoje izabranice.

„Videlo se na poslednjem susretu sa Brazilom koliko im nedostaje rada. Htela sam da ih posmatram, da ih pustim da pričaju na terenu da bih videla neke košarkaške stvari, ali i karakterne. Zadovoljna sam pristupom, koji je nesporan, željom za radom, ponašanjem, mnogo su dobra grupa. Kao što je Crvendakić rekla one uživaju zajedno poslednjih nekoliko dana. Ne bih zalazila previše u detalje, ali mislim da imamo jaku bazu, dobru početnu poziciju“, rekla je Marina.

Dugo se pred kraj prošle godine spekulisalo da se Maljkovićeva zasitila srpske reprezentacije i da će prihvatiti ponudu Belgija ili Francuske. Međutim, koliko je motivisana da sa Srbijom krene ispočetka i opet stigne do vrha, najbolje je opisala sama.

„Ispred nas je jedno specifično leto. Imam silne neke ideje… Prvi put ćemo imati priliku da radimo četiri meseca, od juna do septembra. Iskreno sam baš željna toga, imaćemo vremena da postavimo stvari na svoje mesto. Kao što sam rekla, biće im pakleno leto sa mnom. Ceo dan sam pisala treninge sa saradnicima, već sam se pripremala za to sledeće okupljanje. Imam napisan detaljan plan za leto i predaću ga Košarkaškom savezu. Mislim da će biti neke baš dobre ideje“.

Svetsko prvenstvo u Australiji na programu je od 22. septembra do 1. oktobra ove godine, a Srbija će učestvovati tek treći put. To je jedino veliko takmičenje sa kojeg naša reprezentacija još nema odličje.

„Pokušaćemo nešto novo, što će timu mnogo značiti. Videćete već. Samo da se mi malo dogovorimo, dajte nam nekoliko dana. Zapravo samo da se izvuče grupa, da ne bih rekla nešto pogrešno. U svakom slučaju ima zanimljivih stvari. Bićemo i u Srbiji, odlazićemo na nekoliko mesta koja su nama značajna, a ovom mladom timu će biti i te kako bitna. Možemo li da osvojimo medalju na SP? Teško, veoma teško, ali više ćemo znati na kraju juna. Tada ću ih bolje poznavati karakterno, pa ćemo moći da pričamo na ovu temu. Značiće nam leto, da se svi planovi ostvare. Organizovaćemo i turnire, utakmice, pripreme i u našoj zemlji i u inostranstvu. Nije realno da sada kažem da ćemo osvojiti medalju“, poručila je Marina Maljković.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka