Pratite nas

Odbojka

Maja Ognjenović: Želimo što jačeg rivala u četvrtfinalu

Maja Ognjenović: Želimo što jačeg rivala u četvrtfinalu

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović priželjkuje što kvalitetnijeg rivala u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Izabranice Zorana Terzića deklasirale su Koreju sa 3:0, pa su kao drugoplasirane u grupi obezbedile nastavak takmičenja.

Sistem olimpijskog turnira je takav da će Srbija narednog rivala dobiti žrebom.

“Važno je mnogo da smo se podigli posle ubedljivog poraza od Brazila. Opet je sreća što smo igrali protiv Koreje. Da je bio neki ozbiljniji protivnik, ne znam… Koreja je pravi protivnik za vraćanje samopouzdanja. Od početka je išlo lako, vratile smo energiju koju smo imale na početku turnira. Sada samo da je zadržimo i nastavimo u utakmici koja je najvažnija“, naglasila je Ognjenović.

Prokomentarisala je i rani termin koji je danas bio namenjen Srbiji, a to je devet časova ujutro po lokalnom vremenu.

„Malo smo bili u panici, jer ovaj termin nije popularan ni za trening, kamoli za igranje utakmice. Ali, ako je trebalo da bude jedna, neka bude ova. Imali smo trening dan pre u pola deset. Ustali smo ranije kako bi ceo taj dan bio imitacija onog kada je utakmica. Nije bilo toliko loše. I na prethodnim Igrama se dešavalo… Nije mi to baš jasno. U Riju se putovalo do sale sat vremena, a termin je bio u devet. Ova sala sada zvrji prazna ceo dan, a mi smo ujutru. Na neki način sportisti su ugroženi, jer nijedna liga na svetu ne igra tako rano. Ako pričamo o četvrtfinalu, to je već nokaut faza i ako se niste lepo probudili i nije vaš dan – nije to to. Sa druge strane, čemu utakmice u 21.30 časova? Ceo dan čekate da igrate. Znam da su košarkašice imale trening na dan utakmice u dva popodne, a u devet meč. Ali, kako je za sve, tako je i za nas. Trudimo se svi da ne pridajemo tome toliki značaj“.

Četvrtfinali mečevi su na programu u sredu. Termini su 9.00, 13.00, 17.00 i 21.30. Protivnik i tačno vreme igranja se čekaju…

“Želim jakog protivnika. Igrate Olimpijske igre i kao: ”Kad bi mogao Japan ili Dominikanska Republika…” Ne! Onda stvarno nema nikakvog smisla. Volela bih najjače protivnike jer je to prava utakmica, a i mi treba da vidimo gde smo i šta smo. Ovo kroz grupu je bilo malo laganije“, zaključila je Maja za Mocartsport.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka