Pratite nas

Odbojka

Maja Ognjenović u suzama: Tužna sam i krivo mi je

Ne mogu da kažem da nije bilo energije, ali mislim da je strah od važnosti zbog same utakimce presudio da na terenu budemo dosta ukočene i stregnute“, izjavila je kapitenka odbojkašica Srbije Maja Ognjenović, posle poraza od SAD u polufinalu OIimpijskih igra u Tokiju.

Srbija je doživela težak poraz od 3:0, ni u jednom momentu nije bila pravi takmac za plasman u finale OI.

Bile su smo u grču. Samim tim ne ide ni servis, ne postoje pravci napada koji su postojali. Strah je opravdan, jer kada igraš polufinale, ne moze niko da me ubedi da postoji ekipa koja igra opušteno. Krivo mi je jer smo pričali o Americi i nije to ona Amerika kao što je bila. Na kraju su nas ubedljivo pobedile, da smo uzele set verujem da bi nas vratio u igru. Koliko god da smo bile blizu u tećem setu, takođe sam rekla da to nije to. Bilo je nekako na silu, jurimo ih ceo set, a kad smo bilizu onda malo fali. To opravdavam tim strahom. Sreća, da li je aut ili nije, da smo imale čelendž… Šta bi bilo kada bi bilo… Ja sam tužna i meni je krivo„, rekla je srpskim izveštačima emotivna Maja Ognjenović, koja nije mogla da suzdrrzi suze.

Težak poraz odbojkašica, protiv Koreje za bronzu

Njoj je još žalije, kako je rekla, što ovaj tim SAD nije tako impresivan kao neki prethodni, koje je Srbija pobeđivala.

Ja pamtim Ameriku od pre 10-15 godina, to je bila Amerika za koju se znalo kakva je. Ovo sada je dobra ekipa, kvalitetna, ali nije bila nepobediva. Za tim ostaje žal. Malo nam je falilo, da smo bile 60 posto kao protiv Italijanki, one ne bi imale šanse. Mislim da je Trezić verovao, rekao nam je da nije izgubljeno i ja sam verovala da nije izgubljeno. Hiljadu puta smo pokazali da možemo da stižemo te velike razlike. Bilo je mučenje, one su danas bile dosta dominatnije. Možda je moglo, na kraju nismo uspele„, rekla je Ognjenović.

Srbija će se sa Južnom Korejom boriti za bronzanu medalju.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka