Pratite nas

Odbojka

Maja Ognjenović odlazi u Italiju

Maja Ognjenović: Želimo što jačeg rivala u četvrtfinalu

Turski mediji su objavili sa vinjetom „transfer godine“ a za sada to i jeste.

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović će od naredne sezone nositi dres italijanske Novare, dok će je u Ezadžibašiju zameniti legenda turske odbojke Naz Ajdemir Akjol. Na kraju sezone će dva velika transfera biti i zvanično potvrđena, piše Mozzart Sport.

Iako je Maja u jeseni karijere i ima 38 godina, i dalje je mnogo smatraju najboljih tehničarem na planeti što je potvrdila i u prvom delu aktuelne sezone jer njen Ezadžibaši blista i ima sve pobede u turskom prvenstvu i Ligi šampiona. Maja igra vrhunski i sjajno sarađuje sa prvom zvezdom tima Tijanom Bošković.

Zato je mnoge u svetu odbojke iznenadila vest da će napustiti Ezadžibaši u kojem joj je ovo treći mandat i praktično se oseća kao kod kuće. Ipak, zov Italije i očigledno ambiciozni planovi Novare su ubedili Maju da se po četvrti put u karijeri odluči na selidbu na Apenine. Tamo je već igrala u tri navrata za Jesi, Modenu i Pjaćencu koju je napustila 2017. kada je po treći put u karijeri potpisala za Ezadžibaši.

Novarinu odluku je verovatno ubrzala i teška povreda američke reprezentativke Džordan Poulter koja je bila prvi dizač, ali je čeka duga pauza. Do kraja sezone će je zameniti Karlota Kambi koja je potpisana nedavno kao privremeno rešenje, a od leta će ključevi igre biti u rukama srpske odbojkaške ikone.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka