Pratite nas

Odbojka

Maja Ognjenović: Bio je „neizdrž“ dok nije počelo

odbojkašice tokio oi
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Sigurnim korakom odbojkašice Srbije počele su takmičenje na Olimpijskim igrama.

Dominikanska Republika je pobeđena sa glatkih 3:0 i time je pao prvi teret s leđa srpskim gracijama, jer su, kako priznaje Maja Ognjenović, bile nestrpljive da takmičenje krene.

Daleko je lakše sad… Uzbuđenje je bilo preveliko kao i svaki put kad dođemo na takmičenje. Ali sad je bilo posebno. Prvo smo bili na toj aklimatizaciji nekoliko dana, pa karantin, nikakva interakcija sa ljudima dok nismo došle u Olimpijsko selo. Kad smo tu stigle totalno druga priča, ali onda i još tri dana čekanja da takmičenje počne. Bio je ‘neizdrž’ što se kaže da Igre krenu. Sad ulazimo u ritam jedan dan utakmica, drugi dan trening. Sve je u redu”, konstatovala je Maja Ognjenović za Mozzart Sport.

Naredni rival će biti mnogo teži – Japan.

Japan je naš stari i dobro poznat rival, mnogo puta smo igrale protiv njih. Bilo bi možda nezgodnije u nekim drugim uslovima, da je dozvoljena publika, jer bi onda bile ispunjene tribine do poslednjeg mesta. U ovim okolnostima kada su prazne tribine i nama i njima je svejedno. One igraju taj stil odbojke sa mnogo kombinatorike, brz, mi smo na to navikle. Imamo mnogo snažan blok što smo i danas pokazale, imamo igru u polju, neću da kažem da je ravna njihovoj, ali možemo da pariramo, tako da očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu“, poručila je Maja.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka