Pratite nas

Odbojka

Maja i Milena nisu uspele, Koneljano je šampion Evrope

odbojkašice koneljana
Koneljano (Foto: cev.eu)

Kakav meč, kakva drama! Pet punih setova i nešto malo manje od tri sata igre. Baš onako kako bi finale Lige šampiona i trebalo da bude.

Ali, nažalost, „srpski“ Vakifbank nije uspeo. Iako je dva puta vodi u setovima, tim za koji su igrale Maja Ognjenović i Milena Rašić poražen je u borbi za trofej od italijanskog Koneljana sa 3:2 (22:25, 25:22, 23:25, 25:23, 15:12).

Tako je ovaj italijanski klub dodao 64. pobedu zaredom u svim takmičenjima, a posle dva poraza u finalima Lige šampiona, najzad je dočekao da se popne na tron Evrope.

Može se slobodno reći da je Vakifbank sam sebe sapleo, jer je u taj-brejku, u petom setu, poveo sa 4:0 i nije uspeo da sačuva to vođstvo, nego je dopustio Koneljanu da ga stigne već na 5:5. Poslednje izjednačenje je bilo na 10:10, a posle toga su Italijanke napravile beg do titule.

Još jednu neverovatnu pariju pružila je jedna od najboljih odbojkašica sveta Paola Egonu, koja je u finalu Lige šampiona donela čak 40 poena Koneljanu! Robin de Krojf je dodala 11, Mekenzi Adams 10, Kimberli Hil devet…

Kod Vakifa, Milena Rašić je osvojila šest poena, od toga su bila tri bloka i jedan as, a Maja Ognjenović jedan. Udarna igla turskog kluba u ovom meču bila je Izabel Hak sa 33 poena.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka