Pratite nas

Odbojka

Maja bez titule napustila Ezačibaši

Želja je bila ogromna, motiva je bilo na pretek, ali cilj na kraju nije ispunjen… Maja Ognjenović je poslednju sezonu u Ezačibašiju završila bez trofeja, oprostila se porazom u finalu Lige šampiona i tako završila svoju misiju u Turskoj. Naredna stanica je italijanski Skandići.

Vakifbank je bio bolji od Ezačibašija u finalu evropskog takmičenja, dok je u prvenstvu Turske u finalnoj seriji pobedu odneo Fenerbahče.

Tim Ferhata Akbaša je odigrao savršen ligaški deo, bio je bez poraza (26-0), ali je posustao na poslednjem ispitu…

Kada se sezona opiše kao uspešna, a trofeja nema, onda tu nešto nije u redu„, rekla je Maja Ognjenović za sajt Odbojkaškog saveza Srbije posle meča u Torinu. „Međutim, moramo biti zadovoljni, ali i ponosni, jer igrati dva finala nije mala stvar. U oba slučaja, i protiv Fenerbahčea i protiv Vakifbanka, videlo se da smo blizu i da smo ekipa koja je dostojna tako velikih utakmica. Iako sam zadovoljna, nekako sam se nadala da će odlazak iz Ezadžibašija biti krunisan sa bar jednim trofejom, što se nije desilo. Ipak, srećna sam i ponosna što sam bila deo ovakvog kluba koji je jedan od najboljih i najuspešnijih u kojima sam igrala„.

Maja sada odlazi na zasluženi odmor, posle kog će se priključiti reprezentaciji Srbije. Naš nacionalni tim ovde godine čeka učešće u Ligi nacija, potom Evropsko prvenstvo, a onda i kvalifikacije za Olimpijske igre.

„Srbija pripada najboljim svetskim selekcijama – ne mogu reći da postoji neki teret ili pritisak, ali se sada zna da su očekivanja uvek na najvišem nivou. Nadam se da ćemo imati jedno uspešno leto i da će se sve završiti onako, kako i planiramo„, zaključila je reprezentativka Srbije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka