Pratite nas

Ostali Sportovi

Ludilo u Rumuniji! Najbolju skijašicu ostavili kod kuće, na ZOI poveli 1700. na svetu

Neverovatna dešavanja u našem komšiluku! Anija Monika Kejl (26), najbolja je skijašica Rumunije, ali neće predstavljati svoju zemlju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Umesto nje, na takmičenje je otišla devojka koja je 1700. na svetu.

Kejlova je rođena u Francuskoj, u Limožu, ali je predstavljala Rumuniju na prethodna dva izdanja Zimskih olimpijskih igara, 2014. i 2018. godine, ali je rezultatima zaslužila da se nađe u Kini.

Kejlova se zbog toga žalila čak i Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ali pravda nije zadovoljena.

Na kraju je rešila da svoj slučaj obelodani na Fejsbuk profilu.

“Nisam na spisku za Olimpijske igre u Pekingu. Učinila sam sve da budem na listi, budući da sam ubedljivo najbolja Rumunka. Čak sam i preko TAS-a tražila pravdu, ali Rumunski skijaški savez za biatlon ne priznaje njihovu nadležnost i moja žalba je odbijena. Ja sam jedina koja se zaista kvalifikovala za ZOI, zahvaljujući nastupima koji su me svrstali u 100 najboljih na svetu. Sportista koji se “kvalifikovao” može da učestvuje na Igrama samo u dve discipline, slalomu i veleslalomu, a ja bih imala pravo da nastupim u četiri discipline”, objasnila je Anija Monika.

Imenom nije navela ko je takmičarka koja ju je zamenila, ali se pozabavila njenim rezultatima.

“Nema iskustva na Svetskom prvenstvu, pa ni na Evropskom prvenstvu. Učestvovala je na svetskom kupu gde je imala 26 sekundi zaostatka u veleslalomu i 22 sekunde u slalomu. Sportistkinja koja po izboru Saveza ide u Peking nalazi se na 1700. mestu u svetu. Ne mogu da vam opišem kako se osećam zbog svega: tuga, razočarenje, živci… “, napisala je Kejl na Fejsbuku i naglasila:

“Moram da podvučem da nemam ništa lično protiv devojke koja ide na ZOI. Navela sam samo činjenice. Ako vam se činjenice ne sviđaju, promenite ih.”

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi