Pratite nas

Odbojka

Ljiljana Ranković: Ubu sam pre šest godina obećala da ću doći da se borimo za titulu

odbojkašica ljiljana ranković
Ljiljana Ranković

Odbojkašica Ljiljana Ranković, koja se prošle godine vratila iz Francuske zbog povrede skočnog zgloba, otkriva da je još 2015. obećala čelnicima Uba da će doći u njihov klub pred kraj karijere kako bi zajedno napali titulu.
Pre manje od mesec dana ispunila je i drugi deo obećanja i Ubu pomogla da dođe do prve šampionske krune u istoriji.


Bivša reprezentativka za Alo! priča zbog čega je još odlučila da napusti Kan i vrati se u Srbiju.

“Da nije bilo povrede, jedne u nizu, verovatno bih ostala u Francuskoj. Imala sam ugovor još godinu dana. Međutim, nisu me ispoštovali kad sam se operisala i oporavljala. Krenula je potom korona, počele su da kasne uplate, 90 odsto tima je napustilo klub. U dogovoru s menadžerom, odlučila sam da se vratim, odradim rehabilitaciju i odigram sezonu. U najboljem klubu. “


Rankovićeva kaže da su iz odbojkaškog kluba Ub odavno bacili oko na nju i da je protekla sezona predstavljala jedinstvenu prilika da obuče njihov dres.

“Još 2015, kad sam s Vizurom igrala finale Kupa na Ubu, rekli su mi da bi voleli da jednog dana budem njihova. Odgovorila sam da će to biti kad budem završavala karijeru. I eto me… Znali su moju situaciju, da sam tek izašla iz povrede, čekali su me, ispunili sve uslove… Ceo grad je živeo za odbojku. Naravno da sam srećna, Ub je najbolji u državi, klub koji profesionalizmom može da parira evropskim.”

Kada je igrala u Kanu, Ljiljana je uradila editorijal seksi fotografija za kalendar, koji francuski klub pravi svake godine. Tvrdi da se ne bi skinula kada bi iz njenog sadašnjeg kluba predložili identičnu ideju.

“U Kanu je to tradicija koja traje 20 godina. U ugovoru s igračicama piše da je fotografisanje obavezno. Naravno, niko ne može da natera devojku da se skine, ali da fotke moraju da budu provokativne, to – da. Francuzima je to normalno, a u Srbiji takvu ideju ne bi shvatili na taj način. Jednom kad sam donela kalendar – šok! Bile smo u donjem vešu, ali se ništa nije videlo, pristojno, samo u hotelskoj sobi. „Kakav je ovo kalendar?”, pitali su me svi odreda.

Naručivali su mi duvan čvarke i rakiju u Francuskoj. Samo nisam mogla da im objasnim da ne mogu da prenesem preko granice


Srbija nema seksi kalendare sportistkinja, ali Francuzi nemaju rakiju i čvarke. Rankovićeva je zbog toga često u Kan odlazila sa prepunim koferima.

“Naručivali su mi duvan čvarke i rakiju. Samo nisam mogla da im objasnim da ne mogu da prenesem preko granice toliku količinu alkohola koliko oni traže. Trener Italijan je oduševljen rakijom, danas radi u Poljskoj i traži da mu šaljem.”

Mnogi je proglašavaju za najlepšu srpsku odbojkašicu i takvi komplimenti joj gode.

“Prija mi kad kažu da sam jedna od najlepših sportistkinja, svakoj devojci bi to prijalo. Ali, ne slažem se da sam najlepša odbojkašica, za mene je najlepša na svetu Stefana Veljković. Lepe su i Sara Sakradžija, Ljubica Kecman… Zna se da su Srpkinje najlepše.”

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka