Pratite nas

Rukomet

Liščević: Zbog žala za OI, mislila sam da više nemam razlog da treniram

kristina liščević rukometašica
Kristina Ličšević (Foto: RSS)

Rukometašica Srbije, Kristina Liščević, kaže da nije imala volje da trenira nakon turnina u Đeru gde su devojke doživele fijasko i nisu uspele da se plasiraju na Olimpijske igre.

Mnogim igračicama iz tima je to bila poslednja prilika da odu na ovo takmičenje, zbog čega im je neuspeh još teže pao.

„Kad sam se vratila u Rumuniju, nisam mogla ni utakmice u ligi da igram normalno. Činilo mi se da više nemam razlog zašto da treniram. Sve vreme mi je samo to bilo u glavi. Razmišljala sam zašto se uopšte mučim kada ispred mene nemam cilj – plasman na OI. Trebalo mi je vremena da dođem sebi“, ispričala je Kristina za 24sedam.rs„.

Liščevićeva objašnjava da ni ona, ali ni njene saigračice još nisu prebolele šansu koju su ispustile.

„Rukomet je naš život i uvek ćemo igrati sa velikim motivom, samo je ova situacija bila specificna. Ni danas ne možemo da prežalimo. To nam je – što nam je. Nadam se da ce dobiti šansu da odu na to takmičenje neke mlađe generacije, a možda sa njima i neka od nas starijih. Ne znam koliko će ko moći još da igra, pa da ne ulazim u tako daleku temu.“

Risović za SportFem: Bregar nam je rekao “Možete do medalje na SP”

Igranje za reprezentaciju, za Kristinu predstavlja veliku privilegiju.

„Ja ću za Srbiju igrati dokle god mi telo to bude dozvoljavalo. Reprezentacija je svetinja i tako će uvek biti. Sigurna sam da će devojke dokle god budu mogle da pomognu, biti tu. Možda se pre turnira u Đeru pričalo da kod nekog postoji želja da se oprosti na Olimpijskim igrama. Naravno da bi svakome to bio najlepši kraj. Ali, eto…“

Motivisao je novi selektor, Liščević sa Bregarom

Bez obzira na ranije neuspehe, devojke ne odustaju i uspele su da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Španiji. Trener Uroš Bregar uspeo je za kratko vreme da im vrati veru i samopouzdanje, pa su u mečevima sa Slovačkom pokazale totalnu dominaciju.

„Mi smo bile fokusirane da što pre udemo u taj novi sistem i trudile smo se da ispunimo zamisli trenera. Ovaj rezultat će nas podići i daće nam samopouzdanje, koja nam je nedostajalo posle neuspeha u Đeru.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet