Pratite nas

Rukomet

Liščević: Stigla sam na pripreme sa povredom mišića

kristina liščević rukometašica

Jedna od najiskusnijih reprezentativki Srbije Kristina Liščević stigla je na pripreme rukometne selekcije povređena.

Zbog toga Kristina ne može da trenira punim intenzitetom, ali veruje da će biti dovoljno spremna da polaska za Španiju na Svetsko prvenstvo.

Presrećna sam što sam ovde, ali stigla sam sa problemom, povredom mišića. Tako da mi ovi dani prolaze u oporavku i sva pažnja je usmerena ka tome. Kada sam sa devojkama, pokušavam maksimalno da im pružim pozitivnu energiju. Učestvujem u svim taktičkim pripremama ekipe kako ne bih izgubila nijedan detalj, jer u momentu kada se u potpunosti pridružim želim da budem potpuno spremna”, kaže srednji bek naše reprezentacije.

Do polaska u Španiju ostalo je još nedelju dana.

Oporavak teče dobro, nisam smela da se izlažem nikakvim naporima prva tri dana, ali polako ćemo početi sa nekim sitnijim stvarima i nadam se da će to do početka prvenstva biti kako treba, da neće stvarati probleme kroz utakmice. U dobrim sam rukama i verujem da će sve biti kako treba”.

Zadovoljna je Liščević kako se nove igračice, a ima ih dosta, navikavaju na obaveze i igru reprezentacije.

Kako sam mogla da primetim, devojke su zaista pozitivne. Vredne su, što je kako važno. Lično sam veoma zadovoljna njihovim pristupom, fokusom, koncentracijom. Svi mi pokušavamo da im olakšamo, da ih uputimo u sve detalje. Pokušavamo da budemo uz njih maksimalno i podržimo ih što više možemo”.

Osvrnula se Kristina i na rivale u grupi na Svetskom prvenstvu.
Koliko mi je poznato, Ruskinje su malo oslabljene, ali imaju izuzetan kvalitet mlađih igrača, dobru školu koja uvek iznedri nekog ko je fantastičan. Kada se detaljnije posvetimo analizi, imaćemo jasniju sliku svih protivničkih selekcija. Ono čemu se mi nadamo jeste da ćemo svakom protivniku, da li to bila Rusija, Poljska ili Kamerun, pokazati kvalitet i probati da našu formu tempiramo za dalje takmičenje. Sad je fokus na detaljima i da mlade devojke zaista uđu u sistem i da rastu uz taj sistem”, rekla je Kristina Liščević.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet