Pratite nas

Rukomet

Liščević i Lavko: Imamo veliku želju da igramo na SP

rukometašice srbije
(Foto: rss.rs)

Ženska reprezentacija Srbije stigla je u Slovačku, gde je očekuje prva utakmica baraža za Svetsko prvenstvo 2021 koje će se od 1. do 19. decembra održati u Španiji. Naše najbolje rukometašice odmeriće snage sa selekcijom Slovačke sutra od 18 časova.

Pred važne duele za plasman na Svetsko prvenstvo, iskusne reprezentativke, Kristina Liščević i Jelena Lavko smatraju da je naša selekcija izuzetno motivisana i fokusirana na cilj.

Kristina Liščević ističe da je Srbija tim koji je spreman za nove izazove.
Ova tri dana smo se fokusirali maksimalo da ispunimo zadatke koji su postavljeni pred nas, kako u napadu, tako i u odbrani. Slovačka nije ni malo jednostavan protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, iako slovimo za favorite, pogotovo zbog novog sistema. Moramo izuzetno koncentrisano da uđemo u obe utakmce, posebno ovu prvu. Imam puno nade u ovaj tim i očekujemo uvek velike rezultate. Ovo je važna utakmica, nadamo se najboljem jer svi bismo mi voleli da se nađemo u Španiji”, poručila je Kristina Liščević.

Jelena Lavko smatra da reprezentacija Slovačke nije ni malo naivna ekipa.
Jeste da se one nisu dugo pojavljivale na prvenstvima, ali nas nekoliko koje smo igrale u Mađarskoj imale smo prilike da igramo sa reprezentativkama Slovačke i mislim da su neugodan protivnik. Ali, ako mi damo svoj maksimum i igramo svoju igru, posebno ono što trener želi od nas i na način na koji je zamislio, ne bi trebalo da bude problema. Mislim da smo sve veoma motivisane da se plasiramo na Svetsko prvenstvo”, dodaje Lavko.

Revanš utakmica igraće se 21. aprila u Beogradu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet