Pratite nas

Odbojka

Lana Radaković odlazi u Španiju

Vreme je da počne profesionalna karijera Lane Radaković. Amerikanka sa srpskim poreklom je novo pojačanje Tenerifa La Lagune.

Ima 22 godine, visoka je 187 centimetara i pokriva poziciju srednjeg blokera.

Do sada je igrala za Univerzitet Vašington, a u nastavku sezone će pokušati španskoj ekipi da pomogne da dođe do titule.

Uvek sam bila neko ko može da unese mnogo energije na teren. Gledala sam utakmice i izgleda mi da devojke uživaju u igri. Uzbuđena sam što mogu da im doprinesem energijom, jer sam takođe veoma strastvena. Želim da vidim koliko dobro mogu da se uklopim u ovo okruženje. Nadam se da ću brzo da se prilagodim jer smo na polovini sezone. Nisam baš u lakoj poziciji, ali sigurna sam da mogu da se snađem„, rekla je Lana Radaković.

Imaće mlada odbojkašica nekoliko dana za prilagođavanje…

Stvarno se radujem susretu sa ljudima iz kluba i saigračicama. Učim španski i posvetiću mnogo truda da se brzo prilagodim, upoznam kulturu jer želim da budem u mogućnosti da komuniciram sa navijačima„.

La Laguna je trenutno na četvrtoj poziciji u prvenstvu Španije sa skorom 7-5. Narednu utakmicu igra 6. januara sa liderom na tabeli Menorkom.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka