Pratite nas

Rukomet

Kurandić: Podmlađeni Radnički će se boriti sa svima

Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su nakon osvajanja vicešampionske titule u novu sezonu ušle u dosta izmenjenom sastavu, ali sa istim žarom i odnosom prema igri.

Nakon jesenjeg dela šampionata, nalaze se na petom mestu, a svoje viđenje urađenog izneo je šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Ekipa je tokom letnje pauze prilično rekonstruisana, napustile su nas najiskusnije igračice i išli smo na to da svesno podmladimo sastav u dogovoru sa rukovodstvom kluba. Pripremni period smo iskoristili da priključimo i uigramo mlađe rukometašice, koje smo priključili iz omladinskog pogona i smatram da smo povukli dobar potez, jer će te devojčice činiti osnovu kluba u budućnosti”.

U toku priprema ekipu je zadesio peh, teška povreda reprezentativnog pivota Milijane Stošić, na kojoj je trebalo da se bazira igra.

Ta povreda nas je značajno poremetila, jer smo planirali da baziramo igru na njenim nesumnjivim kvalitetima, pogotovo u fazi odbrane, tako da je sav teret na toj osetljivoj poziciji pao na Ajlin Bjelak. No, šta je tu je, prilagodili smo se i uz određeni broj kontrolnih utakmica uspeli da dođemo do naše prepoznatljive igre”.

Dve utakmice na evropskoj sceni sa ekipom iz Švedske su takođe bile velika škola za Kragujevčanke.

Smatram da smo zadržali stil igre koji nas karakteriše, čvrsta igra u defanzivi i veliki broj lakih golova iz kontre i polukontre i na taj način smo veliki broj utakmica i rešili u svoju korist. Ostvarili smo i prvu, istorijsku pobedu u evropskim utakmicama, što je za naš mladi tim bilo značajno iskustvo. Upoznali smo stil i način funkcionisanja najvećih skandinavskih klubova i mišljenja sam da oni treba da nam budu reper i uzor u daljem radu”.

Kurandić je na kraju godine zaključio da je peto mesto u prvenstvu posle prvog dela realan rezultat za Radnički.

Peto mesto je trenutno i realno shodno svemu pomenutom. Nemamo razloga da žalimo što nismo plasirani koju lestvicu više. U narednom periodu ćemo se truditi da se što bolje spremimo za nastavak takmičenja i tvrdim da ćemo biti tvrd orah svim protivnicima, kako u šampionatu, tako i u Kupu Srbije. Želja nam je da se nadmećemo sa svima, kao i da afirmišemo mlade igračice u potpunosti”, poručio je Kurandić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet