Pratite nas

Tenis

Krunić i Stojanović u polufinalu dubla

Krunić i Stojanović u polufinalu dubla

Srpske teniserke Nina Stojanović i Aleksandra Krunić plasirale su se u polufinale dubla na Serbia openu pobedom protiv Lidije Marozave iz Belorusije i Andree Mitu iz Rumunije rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 10:6).

Kunićeva je posle meča iznela utiske o svojim partijama i u singlu i u dublu.

“Nisam zadovoljna singlom, ali kako sam došla u petak ujutru iz Amerike, a u subotu sam igrala prvi meč, nisam mogla da očekujem da ću pokazati najbolji tenis. Nisam igrala mnogo mečeva i svaki koji odigram je napredak. Što se dubla tiče, drago mi je što igram kod kuće, rasterećuje me ta činjenica, jer su pored mene dragi ljudi, mogu da se vratim kući posle meča i to mi je definitivno dodatni opuštajući faktor. Pomaže mi domaći teren”.

Krunić je u Savetu igrača i trudi se da doprinese da se počne sa popuštanjem mera.

“Čudno je kad smo “u balonu”, psihički je naporno. Nadam se da će polako početi mere da se popuštaju i u svetu i kod nas. Nisam osoba koja voli da bude stalno u klubu i na terenima, potreban mi je ventil, da mogu da prošetam negde. Verujem da će situacija biti malo lakša. Bitno je prihvatiti situaciju takvu kakva jeste, ali pokušavam kroz Savet igrača da napravimo promene, da se pravila malo popuste i da budemo između toga da smo bezbedni i da ne ugrožavamo turnire i zdravlje, a opet da imamo i život pored tenisa”.

Aleksandra ističe i potencijalno rešenje za popuštanje mera.

“Više smo za to da se češće testiramo, ali da izlazimo napolje. Da preuzmemo veću odgovornost, jer niko ne želi nikoga da ugrozi, samo da budemo pažljivi. Sad imamo sat ili dva da treniramo napolju, a bilo bi dobro da se to vreme produži i da radim nešto drugo osim treniranja. Dosta zavisimo i od države u kojoj igramo, zato moramo redovno da pratimo sve promene. Do tada pokušavam da se sakrijem u knjige i Netfliks.”

Sledeća stanica su joj kvalifikacije za Rolan Garos.

“Od ponedeljka su kvalifikacije za Rolan Garos, a ako uđem i u dublu takmičiću se i u toj konkurenciji. Videću kad ću početi sa sezonom na travi. Cilj mi je da odigram što više mečeva, da budem zdrava. Idealno bi bilo da se vratim u top 100, mada sam svesna da se to možda neće desiti ove sezone. Sa mojim trenutnim rangom, teško je da uđem u turnire, moram o tome da odlučujem poslednjem trenutku. Primarni cilj je da nađem rutinu oko rasporeda i svega, a to neće biti lako ove godine.”

Ona veruje da je Srbija zaslužila da ima i ženski teniski turnir.

“Zaslužili smo, to je odlična prilika i za mlađe igračice da direktno uđu na turnir i da igraju mečeve, jer ako imaš jednu nedelju lakšeg ulaska na turnir, to uvek pomaže.”

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis