Pratite nas

Rukomet

Krpež Šlezak za SportFem: Zbog ćerke hoću da budem još uspešnija

katarina krpež šlezak rukometašica
Katarina Krpež Sležak (Foto: RSS)

Rukometašica Katarina Krpež Šlezak postala je majka u januaru 2020. godine i rođenje ćerkice Timee potpuno joj je promenilo život.

Na parket se vratila veoma brzo i u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Slovačke bila je jedna od najboljih na terenu. Iako mnogi kažu da je u odličnoj formi, ona smatra da može da igra još bolje.

„Zahvaljujući timskoj igri i dobroj atmosferi sam bila među boljima na parketu. Ali mislim da još nisam vratila formu kakvu želim, a to je forma u kakvoj sam bila pre porođaja. Preskočila sam pola sezone zbog situacije sa vizom. Ali se nadam da ću sledeće sezone da budem još bolja.

Koliko Vas je majčinstvo promenilo?

„Majčinstvo me je promenilo u svakom smislu. Kad sam postala majka, u životu su mi se prioriteti promenili, dete je moj smisao života i zbog nje težim da budem još uspešnija kako na privatnom tako i na profesionalnom planu.“

Rukometašice su se posle neuspeha na kvalifikacijama za Olimpijske igre pobunile protiv prethodnog selektora. Šta nije štimalo?

„Nažalost, nismo prošli kvalifikacije za OI. To nam je bila najveća želja koju nismo uspeli da ispunimo. Svi nosimo deo krivice zbog tog neuspeha. Ne bih sad ulazila u priču šta nije štimalo, jer to je sad već gotova priča.“

Novi selektor Uroš Bregar uspeo je da vas prodrma za samo nekoliko nedelja. Da li je probudio uspavanu zver?

„Došao je novi selektor koji je mlad i željan uspeha, a time je doneo i novu energiju koja mnogo znači igračicama. Od ovog okupljanja ima mnogo promena, novi je sistem igre koji tek treba da usavršimo, ali to ne može doći preko noći. Mislim da smo napravile korak unapred što se tiče naše igre protiv Slovačke, ali da bi uradile nešto više moramo još dosta da radimo.“

Risović za SportFem: Bregar nam je rekao “Možete do medalje na SP”

Jovana Risović je rekla da ste na ovom okupljanju stalno slušale muziku i da ste se dobro zabavljale. Šta je bilo na repertoaru?

„Da, Jovana je naš di-džej. Muzika je jako bitna u našem timu i na svako okupljanje nosimo zvučnik. Slušamo sve vrste muzike, i narodnjake i 90-e…Ovo okupljanje je posebno obeležila pesma „Koktel ljubavi“ od Baje.“

Sanjate li da se ponovo popnete na Balkon?

„Imala sam priliku da budem na balkonu i to je stvarno prelep osećaj. Želja mi je da se opet popnemo i nadam se da ćemo uspeti u tome. Ako ne ja, onda se nadam da će tu priliku imati buduće generacije, jer zelim da se rukomet podigne na viši nivo“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet