Pratite nas

Košarka

Krećemo! Srbija protiv Koreje za prvi korak ka SP

Foto: KSS

U Beogradu, Osaki i Vašingtonu danas počinju kvalifikacioni turniri za žensko Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Australiji.

Reprezentacija Srbije, zvanični šampion Evrope, takmiči se u novobeogradskoj “Hali sportova Ranko Žeravica“, gde će za protivnike imati selekcije Koreje, Australije i Brazila.

Prvi rival večeras (21.00) biće Južna Koreja, koja je Srpkinjama dobro poznata sa Olimpijskih igara u Tokiju, ali su taj meč pulenke Marine Maljković dobile sa 65:61.

Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovde u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile pre nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa. Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega… Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost, ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana… Jedva čekamo našu prvu utakmicu u Beogradu”, istakla je Ivon Anderson.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati sledećih 12 igračica:

Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik, Ivana Katanić, Mina Đorđević.

Preostala dva meča protiv Australije i Brazila na programu u subotu i nedelju, takođe od 21.00 sat.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka