Pratite nas

Rukomet

Kreće Srbija! Protiv Poljske odmah za drugi krug

Kucnuo je čas! Rukometašice Srbije kreću večeras na Svetskom prvensrtvu u Španiji.

Prvi rival i odmah – odlučujući meč. Izabranice Uroša Bregara sastaće se sa Poljskom, koja je po svim procenam direktni rival Srbiji za drugo mesto koje vodi u drugi krug.

S obzirom na to da je Rusija, iako u podmlađenom sastavu, proglašena za prvog favorita grupe, između Srbije i Rusije bi trebalo da se vodi borba za drugo mesto. Doduše, to je samo u teoriji tako, praksa često ume da iznenadi.

I Srbija je došla na Mundijal u žestoko podmlađenom sastavu. Više igračica je prvi put na velikom takmičenju, a dve udarne igle tima, bekovi Kristina Liščević i Jovana Kovačević su doputovale povređene i pitanje je koliko će moći da pomognu na večerašnjem meču.

Bele zastave, ipak, nema, Srbija će da napadne Poljsku i potraži dva boda koja bi je dovela na korak od drugog kruga.

Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju. Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas očekuje baš dobra utakmica“, poručio je selektor Bregar.

Boje Srbije na Svetskom prvenstvu braniće:

GOLMANI: Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen) i Jelena Đurašinović (Jaroslav).

LEVA KRILA: Tamara Kocić (Bekament) i Aleksandra Stamenić (Kišvarda).

PIVOTI: Marija Jovanovic (IBV), Marija Petrović (Buzau) i Jelena Agbaba (Budaorš).

DESNA KRILA: Nataša Lovrić (Jagodina) i Ana Kojić (Mošonmadarovar).

BEKOVI: Jovana Stoiljković (Šamberi), Ivana Mitrović (Budućnost), Jovana Jovovic (Budaorš), Jovana Kovačević (Glorija Bistrica), Tamara Radojević (Kišvarda), Kristina Liščević (Vlčea), Marija Agbaba (Vašaš), Anđela Janjušević (Šiofok), Aleksandra Vukajlović (Erd).

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet