Pratite nas

Fudbal

Kreće Spartak: Irkinje na prvom stepeniku pre LŠ

žfk spartak

Duel sa Pimauntom tačno u podne

Misija „Liga šampiona“ počinje! Fudbalerke Spartaka tačno u podne (12.00) sudariće se sa Pimanutom, prvakom Republike Irske, u prvom kolu kvalifikaicija za elitni kup.

Meč sa igra u Enšedeu, jer je holandski Tvente domaćin kvalifikacionog turnira.

Na papiru, Spartak je bolji tim od Pimaunta, mnogo je bolje rangiran na UEFA rang listi, redovan je učesnik Lige šampiona, tako da se očekuje da subotički tim prođe dalje. Ali, opreza mora da bude, pogotovo kada se igra turnirski sistem, na jednu eliminacionu utakmicu.

Naš prvi rival je prvak Irske, nezgodna ekipa koja igra tvrdo i agresivno, bez obzira da li vode sa 3:0 ili gube sa 0:3. Takođe, oni dolaze iz punog takmičenja, u Irskoj je odigrano već četrnaest kola, dok Spartak tek izlazi iz priprema. Biće ekipa iz Irske tvrd orah“, poručio je Boris Arsić, trener Spartaka.

Spartak su tokom leta napustile Keri Zerfos i Oršoja Vajda, ali se vratila Vesna Milivojević. Takođe, stigle su i nove igračice, Džazmin Džekmon, Sandra Ovusu Ansa i Baltrip Rejes Karina, a na treneru Borisu Arsiću je da ih što pre uklopi u sistem “golubica”.

Drugi polufinalni par čine Nika iz Gruzije i holandski Tvente, domaćin turnira i najveći favorit. Pobednici ova dva meča igraće u subotu finale za nastavak kvalifikacija.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal