Pratite nas

Sportovi u vodi

Kreće EP za U15 u Sentešu, Srbija na startu sa Holandijom

vaterpolo u15
Foto: ŽVK Crvena zvezda

Mađarski grad Senteš domaćin je ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za vaterpolistkinje mlađe od 15 godina.

Šampionat startuje danas i igraće se do 4. jula, a naše gracije su u grupi sa Holandijom, Italijom, Izraelom i Španijom. Poprilično jaka grupa…

Srbija će imati najmlađu ekipu na takmičenju, pošto su samo četiri igračice rođene 2006. godine. U prvom kolu, danas od 16 sati, srpske vaterpolistkinje se sastaju sa Holandijom.

Dan kasnije od 14 časova protivnik će biti Italija, a u utorak od 12 sati selekcija Izraela. Srbija će biti slobodna u sredu, a takmičenje nastavlja u četvrtak utakmicom protiv Španije od 14 sati. Četiri prvoplasirane iz grupe idu u četvrtfinale.

Selektor reprezentacije Zoran Mijalkovski poveo je na EP 15 vaterpolistkinja. Boje Srbije u Sentešu braniće: Jovana Radonjić (Taš 2000), Andrea Lazović (Taš 2000), Jana Janković (Taš 2000), Elena Ćuk (Bečej), Jovana Bogosavljević (Taš 2000), Nađa Milenković (Taš 2000), Nađa Kulić (Palilula), Una Jelenić (Taš 2000), Lilien Kozla (Spartak), Sandra Milenković (Šabac), Nina Ratković (Palilula), Danica Balać (Spartak), Sara Buha (Taš 2000), Mina Milenković (Taš 2000) i Iva Marinković (Taš 2000).

U stručnom štabu su Zoran Mijalkovski (selektor), Eltina Dimitrijević, Danijela Ćuk (pomoćni treneri) i Andor Šulc (kondicioni trener).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi