Pratite nas

Borilački sportovi

Kreće bitka srpskih dama za prvu medalju Srbiji ikada

Maksimalno spremne, sa visokim ambicijama i jasnim ciljevima članice ženske srpske boks selekcije ulaze u šampionat Starog kontinenta 2022. koji će u  Mediteranskom sportskom centru u Budvi od 14. do 22. oktobra okupiti elitu ženskog boksa Evrope.

U okršaju za medalje učestvovaće osvajačice zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, kao i prvenstvima Sveta i Evrope, a među njima za pobedničko postolje boriće se i šest srpskih dama:  konkurencija do 50kg Snežana Šiljković, 54kg Jelena Zekić, 60kg Natalia Šadrina, 63kg Milena Matović, 66kg Jelena Janjićijević, 70kg Aleksandra Rapaić.

Srpske bokserke svesne su zadatka koji je pred njima, koji niko do sada nikada nije uspeo da reši, a to je osvajanje medalje sa jednog od tri najveća takmičenja u karijeri jedne bokserke, a to su Evropsko, Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Srbija nikada do sada nije imala damu na pobedničkom postolju, ovo je velika i sjajna prilika za naše gracije u rukavicama da promene tok istorije, da otvore nove zlatne stranice u srpskom boksu.

Žreb za Prvenstvo Evrope u ženskom boksu na programu je 12. oktobra kada će biti poznate i protivnice srpskih reprezentativki, eliminacione borbe počinju u četvrtak 14. oktobra u crnogoskoj primorskoj lepotici Budvi.

Selektor ženske selekcije Srbije Marko Tubić, sa trenerima Stefanom Hubertom i Venkov Munkom protekle nedelje odrarili su završni deo priprema sa srpskim bokserkama na kampu u Budvi.

Atmosfera u timu je sjajna i svi sa nestrpljenjem očekuju početak.

“Uvek se nadamo dobrom žrebu koji će nam doneti to da na startu izbegnemo najbolje rivalke. Ipak, na ovakvim takmičenjima svaka devojka je maksimalno spremna kakvu god ona ima biografiju iza sebe, svaka dođe na ovo takmičenje sa istim mislima i žarom, a to je medalja. Pobeda na startu uliva dodatno samopouzdanje, a onda ako hoćete do finala, nema kalkulacija, sve morate pobediti. Imamo devojke koje su spremne, mlade su, ali u karijeri imaju već puno pobeda, medalja sa raznih međunarodnih takmičenja, juniorskih evropskih šampionata. Prvi cilj kod svih je ulazak u četvrtfinale, nakon toga je sve otvoreno. Ono što znam i mogu da potvrdim, to je da je svaka od ovih devojaka izuzetno spremna, motivisana i želi da za Srbiju postigne što veći uspeh”, poručio je Marko Tubić, selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi