Pratite nas

Košarka

Košarkašice na Kinu u četvrtfinalu Igara

Košarkašice na Kinu u četvrtfinalu Igara

Košarkašice Srbije igraće protiv Kine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Žreb je juče spojio izabranice Marine Maljković sa ekipom koja je prvu fazi takmičenja završila osvajanjem grupe C sa sve tri pobede.

Kineskinje su bile ubedljive protiv Portorika (97:55), tesno su savladale Australiju (76:74), a za kraj i Belgiju (74:62) u direktnom okršaju za prvo mesto. Tako su u četvrtfinale prošle kao najuspešnija ekipa na turniru.

Meč je na programu u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu od 3.00. Inače, po lokalnom vremenu to je 10 časova ujutro, što je krajnje neobičan termin za tako važan meč!

Pobednik tog susreta sastaće se u polufinalu sa boljim iz okršaja Sjedinjenih Američkih Država i Australije, a očekuje se da to budu Amerikanke.

Selektor Srbije Marina Maljković poručila je da od svog tima očekuje da „gine“.

„Ostalo je još par dana, zajedno smo od aprila, nismo dugo već sa svojim porodicama i ovo vreme nam teško pada. Ali, kakvi izgovori!? Zar treba da ja sad posebno motivišem nekoga kome je ovo druga olimpijada ili možda prva, koja je dobila sjajnu priliku da se ovde pokaže. Idemo sada biti il ne biti!„, poručila je Marina.


PAROVI ČETVRTFINALA
4. avgusta

(3.00) Kina – Srbija
(6.40) Australija – SAD
(10.20) Japan – Belgija
(14.00) Španija – Francuska

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka