Pratite nas

Tenis

Kirstea: Rekli su mi da je bolje da sam lepa i u Top20 nego prva na svetu

Rumunska teniserka Sorana Kirstea (32) otvoreno je rekla da postoje svetski poznati brendovi koji na sportistkinje, posebno teniserke, pre svega gledaju kao modele, a mnogo manje kao uspešne žene.

Odnosno, Kirstea smatra da im rezultati i nisu naročito bitni kada određuju koga će sponzorisati i da su im najvažnije ipak lepe devojke, što ne bi naravno trebalo da bude presudno u sportu.

Sećam se kada sam potpisala jedan sponzorski ugovor. Sve vreme, a s obzirom na to da sam izgledala dobro kao sportistkinja, govorili su mi: “Bolje je izgledati dobro i biti Top 20, nego ružan i biti broj jedan. Kada si u Top 20, primećuju te svuda, tu si 24 sata, sedam dana u nedelji, u svakoj sedmici, na svakom turniru”, rekla je Rumunka u jednom podkastu.

„Tu shvatite da imaju svoje kvote i da je sve tržište„, dodala je Kirstea koja trenutno ima 32 godine i zauzima 38. mesto na WTA listi i pokušava ponovo da se probije u sam svetski vrh.

Na primer, najbolje plaćeni su Amerikanci, Kinezi ili Japanci. U Japanu je najbolje plaćena Osaka, ona je poslednjih godina najbolje plaćeni sportista u svim sportovima. To je tržište! Velika Britanija prodaje i Španija takođe prodaje. Istočna Evropa se ne prodaje! Nije isto i mnogo zavisi od vas i vaše ličnosti , kako inspirišete ljude i kako se predstavljate, to je takođe jako bitno„, dodala je Rumunka i tako podigla buru.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis