Pratite nas

Fudbal

Keri En Zerfos: Dolazak u Srbiju je pun pogodak

Keri En Zerfos: Dolazak u Srbiju je pun pogodak

Amerikanka Keri En Zerfos stigla je u Spartak u februaru, da pojača ionako već jaku konkurenciju, a u prolećnoj polusezoni postigla je dva ligaška gola. Budući da igra u veznom redu, uglavnom defanzivno orijentisana, bio je to učinak kojim su u Subotici mogli da budu zadovoljni.

Onda je na red došlo polufinale Kupa protiv Crvene zvezde u Beogradu, a Keri En je s dva pogotka potopila nade crveno-belih (2:0).

Spartak će sutra u revanšu polufinala dočekati Zvezdu, ali ćemu sad za plasman u finale biti dovoljan i poraz od jednog gola razlike.

“Sve utakmice Kupa bile su super interesantne i uživali smo i njima, jer se igraju s posebnom energijom i to čini takmičenje još uzbudljivijim. Crvena zvezda je kvalitetan rival, ali imam potpuno poverenje u naš tim i sigurna sam da ćemo opet pronaći način da trijumfujemo”, kazala je Zerfosova za SportFem.

Subotički klub, koji već 11 godina suvereno vlada domaćim fudbalskim terenima, sezonama unazad ima strance s raznih meridijana. Zerfos je iz Bostona, igrala je za Severoistočni univerzitet pre nego što je rešila da se oproba u Evropi.

“Moj agent u Sjedinjenim Državama slao je i ranije druge devojke da dođu da igraju za Spartak i zbog toga je imao ponudu za mene. Tajming je ispao odličan, uspela sam brzo da se organizujem i doputujem u Srbiju. I izuzetno sam srećna što sam ovde. Potpuno uživam u životu u Srbiji i novom iskustvu koje ovde stičem. Zahvalan sam što sam imao priliku da upoznam novu kulturu i toliko neverovatnih ljudi.”

Zefros kaže da se fudbal na američkom koledžu i u Evropi razlikuje, a njoj je drago što je uspela da se navikne na oba stila.

“Iako su mnogi aspekti slični fakultetskom fudbalu u Americi, uživam u tome što se evropski stil igre više oslanja na tehničke sposobnosti i jake taktičke pripreme, nego na čistu atletiku, što je slučaj najčešće u SAD. Drago mi je što mogu da igram oba stila, ali cenim što se u Srbiji više pažnje obraća na male detalje i tehničke karakteristike.”

Ukoliko ostane u Spartaku u naredne sezone Zerfos će se oprobati i u Ligi šampiona, koja će biti igrana po novom modelu, sa grupnom fazom po uzoru na muško takmičenje.

Bilo bi to novo iskustvo za Amerikanku, a možda i prilika da se dokaže i da se približi fantastičnoj reprezentaciji Sjedinjenih Država, koja je aktuelni i četvorostruki svetski prvak i četvorostruki osvajač olimpijskog zlata.

“Naša reprezentacija je skup izuzetno dobrih igračica, koje su prave zvezde. Obično to budu devojke koje su odabrane već oko 18. godine, jer ih vide kao buduće asove i onda se one dalje razvijaju uz pomoć najiskunijih devojaka. To je sjajan ciklus i teško je doći do mesta u tom timu, jer je visok nivo kvaliteta. Međutim, to je ono što američku reprezentaciju čini tako dobrom”, poručuje Keri En Zerfos.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal