Pratite nas

Ostali Sportovi

Katinka Hosu na putu da postane najbolja mađarska plivačica svih vremena

katinka hosu plivanje

Pošto je osvojila zlatnu medalju u finalu Evropskog prvenstva na 400 mešovito, Katinka Hosu se okreće novom cilju: da u Tokiju postane najbolja mađrska plivačica svih vremena na Olimpijskim igrama.

Hosu trenutno zauzima treće mesto na toj listi osvojivši tri pojedinačna zlata na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, u disciplinama 100 leđno i mešovito na 200 i 400 metara.

Legendarna Kristina Egersegi je mađarska rekorderka sa osvojenih pet pojedinačnih zlatnih medalja na Igrama u Seulu 1988, Barseloni 1992. i Atlanti 1996. godine.  Četiri od pet zlatnih medalja Egersegi je osvojila u disciplinama 100 i 200 metara leđno, dok je jedna na 400 metara mešovitim stilom. Katinki Hosu nedostaju samo dve zlatne medalje kako bi nadmašila rekord svoje sunarodnice Egersegi.

Hosu na dugom putu da uđe u istoriju kao najbolja mađarska plivačica ima devet pojedinačnih svetskih i 12 evropskih titula. Uspela je i da obori mađarski rekord na 200 metara leđno Kristine Egersegi, koja je taj rekord držala dugih 17 godina.

Pobeda Mađarice Katinke Hosu na Evropskom prvenstvu u disciplini 400 metara mešovitim stilom takođe je značila da joj je to deseto zlato u istoj disciplini na tri najveća sportska događaja: Svetskom i evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Sviđa mi se 400 metara mešovito, iako jako boli. Sviđa mi se jer je  izazovno i teško“,  rekla je oduševljena  Hosu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi