Pratite nas

Odbojka

Katarina Lazović na meti Vakifa

katarina lazovic

Jelena NikolićJovana Brakočević KancijanMilena RašićMaja Ognjenović… Njima bi mogla na spisku da se pridruži i Katarina Lazović. Reč je o srpskim odbojkašicama koje su imala priliku da igraju za slavni Vakifbank.

Prema pisanju italijanskih medija Lazovićeva bi po završetku sezone u Kini mogla da krene put Turske. Najveće su šanse da obuče dres Vakifa i zameni Karu Badžemu, koja nije ispunila očekivanja aktuelnog šampiona Evrope. Prošle sezone na poziciji primača servisa igrale su u tandemu Gabi Gimaraeš i Barč-Hekli, a od odlaska Amerikanke nijedna nova odbojkašica nije dokazala da može da je adekvatno zameni.

Uz nedodirljivu Gabi je u postavi najčešće Nika Dalderop, dok su šansu sa klupe čekale Kara Badžema i Derija Čebečioglu.

Ukoliko se glasine ispostave kao tačne, biće to sjajna prilika za nekadašnju igračicu Vizure, Lođa i Monce, da se pokaže i u jakom prvenstvu Turske, a i u Ligi šampiona. Trener Vakifa je i čovek sa kojim će u narednom periodu sarađivati u nacionalnom timu – Đovani Gvideti.

U tekstu se napominje da je srpska reprezentativka na listi želja i turskog Fenerbahčea, koji sa klupe vodi bivši selektor Zoran Terzić.

Podsetimo, Katarina je prošle sezone igrala za italijansku Moncu, sa kojom je stigla do finala prvenstva Italije. Ipak, nije odradila dvogodišnji ugovor, već je na polovini sporazumno raskinula saradnju i preselila se u Peking. S obzirom na to da je sezona u Kini kratka, znala je da će po završetku azijske akcije moći ponovo da se vrati u Evropu i to na najvažniji deo takmičarske godine.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka