Pratite nas

Atletika

Kaster Semenja nije uspela da se kvalifikuje za OI

kaster semenja atletika

Dvostruka olimpijska šampionka u atletici, u trčanju na 800 metara, Kaster Semenja, nije uspela da se kvalifikuje za Igre koje će se održati u Tokiju.

Na atletskom mitingu u Durbanu, u Južnoj Africi, koji je maltene upriličen samo zbog nje, da bi uspela da izbori mesto na Igrama u trci na 5.000 metara, Semenja je ostala daleko od neophodnog rezultata da bi se izvadila vizu za Tokio.

Jedna od najkontroverznijih atletičarki u 21. veku, koja u telu ima previok nivo testosterona za ženu, dobila je zabranu da se takmiči u disciplinama od 400 do 1.500 metara, jer je odbila da po preporuci Svetske atletske federacije uzima lekove za smanjenje nivoa pomenutog hormona.

Njen odgovor na to je trebalo da bude plasman na Igre u disciplini 5.000 metara, međutim, nije uspela da prođe. Ostvarila je vreme 15:32,15, što nije dovoljno da bi izborila vizu.

Semenja nije odustala u borbi protiv Svetske atletske federacija, podnela je tužbu pred Evropskim sudom za ljudska prava, pa se nada da bi mogla, ako bi dobila slučaj, da se spremi za Svetsko prvenstvo u Judžinu sledeće godine, dok je za Olimpijske igre kasno.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika