Pratite nas

Ostali Sportovi

Karla Gerero je “ženski Suarez”, ujela je protivnicu na terenu

fudbalerka karla gerero
Karla Gerero (Foto: Instagram)

Urugvajac Luis Suarez je jedan od najboljih svetskih napadača u 21. veku, ali i pored svih golova i trofeja ostaće zapamćen i po tome što je dva puta na terenu ujeo rivalske fudbalere.

E, pa, imaju i žene svog “Suareza”. Njeno ime je Karla Gerero i takođe je Južnoamerikanka, samo što ona dolazi iz Čilea. Ima 33 godine, nosi dres domaćeg Univerzidada, a taj trenutak po kojem je pamte u svetu fudbala za dame se desio 2013. godine kada je na prijateljskom meču u Braziliji ujela Kristinu Sinkler, kapitena Kanade.

Bila sam mlađa, mnogo nervozna i nemam pojma šta mi se dogodilo. Rekla sam sama sebi: “Šta si to uradila”! Osećala sam se jako loše, želela sam da se izvinim, ali nisam mogla da shvatim samu sebe šta sam učinila”, priča Gerero za sajt FIFA.

Čileanka se tada nije izvinila Kanađanki, ali čudni su putevi fudbalski. Imaće priliku za to na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta, jer su Čile i Kanada u istoj grupi. A, Gerero i Sinkler će biti na terenu.

Iako je prošlo dosta godina od tada, ujela sam je i još me je sramota. Nadam se da ćemo se sresti u Tokiju i da će prihvatiti moje izvinjenje i da ćemo razmeniti dresove”.

Jedino ako je ponovo ne ponese glad za pobedom, pošto Čileanka želi medalju sa OI.

Mi ne idemo u Tokio da igramo, nego da pobeđujemo. Cilj nam je da prođemo u drugi krug, a onda, ko zna šta može da se dogodi. Padaju i najbolji, pa možda ovo bude naš trenutak”, kaže Karla Gerero.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi