Pratite nas

Košarka

Kanadska košarkašica ogorčena: Teraju me da biram da li da budem majka ili olimpijka

Kim Gaučer
Foto: twitter/CanBball

Ni Olimpijske igre u doba korone nisu iste kao što su nekad bile. Pitanje je da li će uopšte biti publike na tribinama, sportisti će morati da budu vakcinisani, a neće imati čak ni podršku članova familije u Tokiju.

To je posebno pogodilo kanadsku košarkašicu Kim Gaučer, koja ima tromesečnu bebu, koju još doji i zbog koje još nije odlučila da li će putovati na Igre. Jer, bebu ne može da povede sa sobom.
Teraju me da izaberem da li ću da budem majka, da ostanem sa detetom koje dojim ili ću da budem olimpijka”, poručila je Kim.

Angažovao se i kanadski olimpijski komitet da proba da pronađe kompromisno rešenje, ali za sada ga nema. Jer, važi princip da su pravila ista za sve.

Da je neka druga situacija, davno bismo imali rešenje, ali Igre u Tokiju se suočavaju sa do sada nezabeleženim fokusom na zdravlje i sigurnost sportista”, stoji u poruci kanadskog komiteta.

Svi se još nadaju nekom rešenju, ali sve su manje šanse za to. Kim Gaučer i dalje trenira sa reprezentacijom Kanade, koja će u prvom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Srbije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka