Pratite nas

Košarka

Kanada objavila sastav za Olimpijske igre

kanada košarka

Košarkaška reprezentacija Srbije će premijernu utakmicu na Olimpijskim igrama u Tokiju imati protiv Kanade 26. jula. A, sada naše devojke, nove prvakinje Evrope, znaju i sa kim će se sresti na terenu.

Kanada je objavila sastav u kojem je šest košarkašica koje su već nastupale na Igrama, a Natali Ačonvi, Mirandi Ajim i Kim Gaučer ovo će biti treći uzastopni put da idu na najveću svetsku smotru sportista.

Boje Kanade braniće: Natali Ačonva (Familija Skio), Kajla Aleksander (Mitra Kastors), Letisija Amihere (Južna Karolina), Miranda Ajim (Basket Landi), Bridžet Karlton (Minesota Links), Šej Koli (Šarne), Alija Edvards (Ju Kon), Nira Filds (Antalija), Kim Gaučer (Mondevil), Kia Nurs (Finiks Merkjuri), Šaina Pelington (Arizona), Najo Rejnkok-Akunve (Lion Asvel).

Sastavili smo tim koji je dinamičan, srčan i krasi ga jedinstvo. Napravili smo miks mladosti i iskustva – od devojaka kojima će ovo biti treće Igre do onih koje će debitovati. Pola tima je igralo u Riju pre pet godina i koristiće nam to iskustvo“, poručila je Liza Tomaidis, selektor Kanade.

Najveći uspeh ove zemlje u istoriji Olimpijskih igara je četvrto mesto, a ne kriju u Kanadi da im je cilj da se napokon vrate kući sa medaljom.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka