Pratite nas

Atletika

KAKAV PEH! Ivana Ilić odustala od SP u Beogradu

ivana ilić

Kakav malerozan dan za srpsku atletiku! Dvoje mladih takmičara moralo je maltene pred sam početak Svetskog dvoranskog prvenstva, koje će biti održano u beogradskoj Areni od 18. do 20. marta, da odustane od takmičenja! Reč je o mladoj sprinterki Ivani Ilić, bronzanoj juniorki sa EP na 100 metara, i bacaču kugle Arminu Sinančeviću.

Ivana je, inače, dobila specijalu pozivnicu Svetske atletske federacije da učestvuje u Beogradu, međutim zbog zdravstvenih problema morala je da otkaže nastup.

„Ivana je imala koronu i očigledno joj je virus kovid-19 oslabio organizam, pa je sad dobila boginje. Osetila je da je glava boli, ali nije znala zašto dok se nije osula“, objasnili su iz Srpskog atletskog saveza.

Srbiju će tako na SP umesto 15 predstavljati 13 sportista: Ivana Vuleta, Asmir Kolašinac, Maja Ćirić, Elzan Bibić, Boško Kijanović i Anja Lukić, s ostvarenim normama. Milica Gardašević se našla u kvoti od 16 najboljih na svetu, čime je izborila pravo da skače udalj, mada nije nadmašila potrebnu normu od 6,80 m.

Vajld kartu Svetske atletike dobili su: Luka Trgovčević, Milana Tirnanić, Jovana Ilić, Aleksa Kijanović, Angelina Topić i Lazar Anić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika