Pratite nas

Miks

Kajakašici Kristini Bedeč bronza u „malom maraton“ na SP

kristina bedeč kajak svetski kup

Kajakašica Srbije Kristina Bedeč osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u maratonu, koji se održava u Baskovu.

Kako je saopšteno, ona je osvojila bronzanu medalju u trci na 3400 metara, u takozvanom malom maratonu, u kojem je Bedeč šampionka Evrope, odnosno u kratkoj trci veslaju se tri mala kruga, dok se čamac prenosi dvaput.

Bedeč je kroz cilj prošla za 16 minuta i 16.37 sekundi.

„Prezadovoljna sam time kako sam izveslala trku kada razmislim, osećam da mi je jedina greška bila što sam bila previše hrabra , a zatim nisam imala energije za sprint u završnici trke. Ipak, ova bronzana medalja je za mene posebna, budući da je konkurencija u ovoj trci bila veoma jaka. Mnoge ove devojke su brze i iskusne, pa pre trke nisam vršila pritisak na sebe da se probijem na podijum, već sam se samo usredsredila na to da trku izveslam najbolje što mogu“, rekla je Bedeč u izjavi za Kajakaški savez Srbije i dodala:

„I kao bonus, došla je medalja veoma sam ponosna što sam srpski kajak dovela na pobedničko postolje i što smo time završili sezonu sa medaljom na Svetskom prvenstvu za seniore i izuzetno sam zahvalna na podršci.“

Zlatnu medalju osvojila je evropska vicešampionka iz Moskve, Vanda Kisli iz Mađarske (16:11.11), dok je srebro pripalo Britanski Lizi Broton (16:14.95).

Kristinu do kraja šampionata u Baskovu očekuje još i trka u maratonu koja se vesla u subotu u 13 sati i 15 minuta.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks