Pratite nas

Rukomet

Kadetkinje se spremaju da napadnu A diviziju

Foto:rss.org.rs

Trener ženske kadetske reprezentacije Srbije, Zoran Barbulović, okupio je najtalentovanije kadetkinje u Trening centru RSS u Staroj Pazovi. Treninzi traju već tri dana, do sutra, a onda će devojke imati tri dana odmora, pa će od 9. do 11. maja ponovo raditi zajedno.

Kadetsku selekciju od 7. do 15. avgusta u Gruziji očekuje Evropsko prvenstvo druge divizije, ali do tada neće biti mnogo termina rezervisanih za reprezentaciju pa stručni štab koristi svaku priliku da radi na uigravanju tima.

Ovo je drugo zajedničko okupljanje kadetkinja sa ovim stručnim štabom, a cilj je da proverimo još par devojaka koje nismo mogli ranije. Da vidimo gde su one u ovom trenutku i koliko možemo u narednom periodu da računamo na njih. Na prvom okupljanju smo stavili akcenat na odbranu i na razvoj kontranapada, a sada je u planu da pređemo na elemente napada. Posle 11. maja trebalo bi da zaokružimo spisak od 20 do 22 kadidatkinje za odlazak na Evropsko prvenstvo. Cilj je povratak u A diviziju„, kaže Barbulović sa sajt RSS.

Posle majskih okupljanja sve do sredine juna neće biti termina za trenažne aktivnosti.

U međuvremenu ćemo sa trenerom Milošem Mitrovićem i devojkama imati kontakt putem Zoom platforme i na taj način radićemo sa njima do 14. juna. Sve u cilju da što češće budemo u kontaktu i da ne damo prostora za opuštanje i pauzu. Od 20. jula nas očekuje konkretiji rad, konkretnije pripreme, da se u potpunosti izolujemo zbog korone. Ovo je veoma interesantna ekipa, ima nekoliko igračica koje puno obećavaju. Ono što je najveći problem sa ovom selekcijom je to što osim utakmice sa Republikom Srpskom pre dve godine nisu imale ni jednu zvaničnu utakmicu„, objašnjava Barbulović.

U Gruziji će se najbolje kadetkinje sastati sa selekcijama Italije, Farskih Ostrva, Izraela i Estonije, dok će grupu B činiti Holandija, Ukrajina, Gruzija, Grčka, Bosna i Hercegovina i Luksemburg. Po dve najbolje ekipe iz grupe ukršaće se potom u polufinalu.


Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet